Westprememural projekt 2.

2022. júl. 1. | Közösség

Folytatódott sokak örömére a tavaly nagy sikert aratott Westprememural projekt, amin Veszprém szimbóluma Szent István király és Gizella királyné az első magyar királyi pár került megörökítésre.

Az alkotók Ozsváth Gergely (Mentha) és unokatesója Ozsváth Tamás, akik az előző muralon is dolgoztak és nemrégiben Győrben is együtt fújtak, de ha nagyon visszakanyarodunk, akkor már gyerekkorukban is együtt festettek. Sok más mellett, ezért is imádták ezt a projektet.

westprememural
Fotók: 82 nullanulla

 

A festmény középpontjában a királyi pár ikonikus szobrai állnak, mögöttük pedig feltűnnek Veszprém meghatározó részei mint a vár, a Viadukt, a húszas és a Haszkovó lakótelep – ez utóbbi adott helyet mindkét mural festésüknek.

A kép többi részét pedig mindenki döntse el maga, van aki a mennyországra asszociál vagy éppen Atlantiszt látja benne – simán amúgy, tulajdonképpen a 230 millió évvel ezelőtti Tethys-Óceánban sétálgatunk Veszprémben – meséli nekünk Mentha.

felület

falfesték

kanna

meló
westprememural
westprememural
westprememural

Akárcsak az első mural, ez is vegyes technikával készült, egy kis festékfújó géppel megspékelve. Ezt korábban nem használták, így ezúttal kicsit beújítottak a srácok.

A festmény a Haszkovó lakótelepen, a Munkácsy Mihály utca 3-as számú lakóház tűzfalán virít, nem messze az első muráltól.

Fotók: 82 nullanulla

 

Veszprém városa már két hatalmas mural festménnyel büszkélkedhet, így ha ebben a tempóban haladnak, akkor egyre népszerűbb hely lesz street art vonalon is az odalátogatóknak.

A Westprememural projekt 2. a Lélektér Alapítvány közreműködésével és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kultúrális Fővárosa támogatásával valósult meg.