Elindult Szegeden is a Street Art turizmus

2022. júl. 17. | Közösség

A napfény városa mindig tartogat meglepetéseket és ilyenkor valami újat mutat magából, mint amit addig megszoktunk. Ezt a változást mi sem mutathatná be jobban mint az utca művészete, ami bátran növekszik és folyamatosan feszegeti a kreatív határait.

Szegediként vagy akár turistaként is remek lehetőséged nyílik arra, hogy megismerd Szeged sokszínű és egyre növekvő utcai művészetét, miközben kényelmesen végig gurulsz a városon. Elkészítheted saját fotóidat a túra alatt bemutatott alkotásokról, miközben párbeszédet folytatunk az egyes alkotások keletkezési hátteréről, illetve társadalmi üzenetéről.

Mivel közel 4 km-es körzetben terülnek el az elmúlt 10 év meghatározó alkotásai Szegeden, ezért ha nem akarsz lemaradni semmiről, akkor pattanj biciklire, rollerre vagy akár gördeszkára, hogy láthasd a város legmenőbb falait.

Regisztráció

A túrára való csatlakozáshoz az oldalon megtalálható űrlap kitöltése után lesz lehetőséged. Válassz a megadott dátumok közül, add meg a neved és az email címedet, és már részese is lehetsz a kalandnak.

Gyere és fedezd fel a város másik arcát, miközben új élményekkel leszel gazdagabb és új embereket is megismerhetsz.

Biciklis Street Art Túra Szeged

6725 Szeged, Pályaudvar

}

3-4 óra

Muralinas: A szél istenének az epizódja

Muralinas: A szél istenének az epizódja

A Muralinas nevű alkotócsoportot 2022-ben hozta létre Koleszár Stella, vizuális művész, üvegművész és Komesz Borbála képzőművész. Azon munkálkodnak, hogy minél több színes falfelület legyen ne csak Budapesten, hanem több kisvárosban is.

A természet a legnagyobb kincsünk, amit minden áron óvni kellene

A természet a legnagyobb kincsünk, amit minden áron óvni kellene

A természet végtelen szépsége és gazdagsága mindenki számára ismerős, mégis gyakran megfeledkezünk arról, hogy ez a kincs nem végtelen. Az emberi tevékenységek következményei, mint az iparosodás, a mezőgazdasági intenzifikáció és az urbanizáció, súlyos károkat okoznak a környezetben. Most van itt az ideje, hogy komolyan vegyük a felelősségünket és cselekedjünk a természet megóvása érdekében.

HOEK mexikói stílusú éttermi dekorációja

HOEK mexikói stílusú éttermi dekorációja

Amit jelen pillanatban láthattok tőle, az egy mexikói étterem dekorációs festése, aminek neve Sombreros Taqueria. Megbízói az ételeiken felül szerették volna megidézni ennek a gazdag kultúrának a vizuális részét is.