Magazin

Magyarország első számú utcai művészeteket bemutató magazinja.

Közösség

Hírek a festésekről és egyéb kezdeményezésekről.

Bronk graffiti művész

Interjúk

Ismerd meg a művészek izgalmas történeteit.

Események

Kiállítások, rendezvények és további érdekes programok.

Nagyházi Contemporary

Hírek

Beköltözött a street art a Siemens irodaházába

Az egyik legismertebb hazai utcaművész turbózta fel a Siemens lépcsőházát. Taker világszerte egyaránt készített már egyedi, nagyméretű rajzokat.

Mátra természetes értékei és változatos vegetációja egy gyöngyösi társasház falán

Az alkotás a Mátrai Tájvédelmi Körzet védett természeti értékeire és a lokális környezetvédelemre hívja fel a figyelmet. A természetvédelmi mondanivalón túl persze azt is szeretnék, ha a festmény hozzájárulna Gyöngyös lakótelepi városképének javulásához.

Szinyei Léghajója a művészi szabadság szimbólumaként száll Budapesten

A Neopaint Works tűzfalfestő csoport legújabb monumentális alkotása: Szinyei Léghajója 500m2-en. Nemcsak Budapesten, de országosan is egyedülálló, hogy egy híres festmény hiteles reprodukciója kerüljön fel egy tűzfalra.

Teyl x Desir interjú

Egy őszinte és közvetlen beszámoló az RCG crew egyik alapítójától a kezdetektől egészen napjainking. Közel 20 évnyi tapasztalattal a szakmában, megfűszerezve némi iránymutatással, amit érdemes megfogadni.

Westprememural projekt 2.

Folytatódott sokak örömére a tavaly nagy sikert aratott Westprememural projekt, amin Veszprém szimbóluma Szent István király és Gizella királyné az első magyar királyi pár került megörökítésre.

Ozora graffiti fesztivál

Hatalmas Yoda festmény elevenedett meg Ozorán, amit nem a valós fesztiválon, hanem egy jam keretén belül készített el az RCG Crew néhány tagja. A festésben részt vett többek között Peru, aki mesél nekünk a részletekről.

Taker stílus Európa legnagyobb street art fesztiválján az Upfesten

Idén ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját Európa legnagyobb street art fesztiválja az Upfest, ahol számos nemzetközi művész mellett a hazai utcaművész Taker is alkothatott szabadon a saját stílusában.

Júniusban érkezik Magyarország első Zine és Slam Poetry fesztiválja

Júniusban kerül megszervezésre Magyarország első olyan egynapos fesztiválja, ahol találkozik a slam poetry és a zine műfaja a zenével. A programon hangsúlyos szerepet kap az innovatív, a művészetben új irányokat mutató szereplők és gondolatok megjelenítése.

{

Kellett rá várnom 30 évet, 25-öt, hogy ez az emberi köztudatba beivódjon, hogy ez már nem az, ami régen volt.

Koen

Nem elég a getting up-ot kipörgetni, maradjon meg az alázat és a tisztelet mindenki felé!

Ogre

Azt hiszem szinte semmi nem inspirál annyira, mint ennek a műfajnak a sokszínűsége, fejlődése, vagy változása, ami egy zárt szubkultúrából a jelen korszellemet talán legjobban kifejező korstílussá vált.

Szárnyas Doboz

Üzenet az utcáról

P

Motiváció

“Fontosnak tartom, hogy minél több emberhez eljusson ezeknek a zseniális művészeknek a híre, munkássága. A graffiti/street art lényege számomra abban rejlik, hogy nem birtokolhatjuk a falakat bármikor átfesthetik, a matricákat letéphetik – ,  így azt a pillanatot kell értékelnünk, amikor megcsodálhatjuk a műveket.”

– Lekrinszki Fanni / Szerző

Elérhetőség

magazin@urbanmuveszet.hu