VÍZIÓ

Bemutatkozás

Újgenerációs SZELLEMI Alkotások

Cél

Az Urban Művészet célja, hogy bemutassa és dokumentálja a hazai Graffiti és Street Art szubkultúra égisze alatt alkotó és tevékenykedő emberek munkásságát, továbbá hírt adjon az ezzel kapcsolatos eseményekről mindazoknak, akiket érdekelnek korunk egyik legizgalmasabb művészeti stílusai.

Lehetőség

Úgy érezzük, hogy ezek az újgenerációs kifejezési formák új lehetőségeket kínálnak a kulturális és közösségi életben, ezenfelül szélesítik a perspektívánkat azáltal, hogy mi magunk is műveljük vagy csak szemléljük azt.

Változás

Hiszünk abban, hogy közösségünk erejével pozitív változásokat érhetünk el a társadalmunkban.

A NAGY projekt

Felismerés

Nagyon régóta domináló rabszolgatartó intézményeink a feledésbe fognak merülni a Földön. Nem kell ezen úgy annyira csodálkozni…  Elnyomóink piramiselvű rendszereiben már a létrejöttük pillanatában kódolva volt az összeomlás. A tudatlanság és félelem által irányított fogyasztói társadalom nem fenntartható többé. Ennek a rendszernek köszönhetően sajnos nagyon sok ember eltávolodott a természetől és önmagától, aminek romboló és pusztító hatása van a környezetre. Ezeket a problémákat felismerve egyre több ember jut arra az elhatározásra az élet minden területén, hogy ezt az önpusztítást nem támogatja tovább semmilyen szinten sem és helyette újabb, fenntarthatóbb, innovatívabb és igazságosabb rendszereket épít, amik az életet szolgálják. Minden eszköz, információ és tudás a rendelkezésünkre áll, hogy kitudjuk fejezni legfelsőbb szellemünket. Végső soron azok az emberek fogják megváltoztani a világot, akik elég őrültek ahhoz, hogy el is hiszik, hogy képesek lesznek rá.

Megoldás

Egy társadalomban a művészek mindig is kulcsfontosságú szerepet játszottak, még akkor is ha ennek nem voltak tudatában… Általában a művészek érzékenyebbek a körülöttük lévő világra, mert rendelkeznek egy olyan látásmóddal, amit úgy hívunk, hogy harmadik szem. Ez a képesség minden emberben ott lakozik már születése pillanatában. Ezzel a tudással lehetőség adódik arra, hogy az ember érzékeljen magasabb, mélyebb információkat és ezáltal egyre jobban felfedezze valódi természetét. A valóság ilyesfajta felismerése sok emberben frusztrációt kelthet, mivel az amit tapasztal és ami a környezetében zajlik a legtöbb esetben teljesen eltér egymástól. Mondhatni, hogy ég és föld a különbség az érzékelt valóságok között. Kimondottan igaz ez a városi környezetben lakó művészekre, akik a maguk egyéni módján próbálják kifejezésre juttatni és megmutatni a kreativitás erejével a világnak, hogy kik is ők valójában. Egyszerűen csodálatosak és hihetetlenek azok az alkotások, amiket ezek a művészek létrehoznak. Szinte már varázslatos az, amikor az ember a kreativitás erejével fejezi ki legfelsőbb, legmélyebb szellemi lényét, vagy éppen annak az ellentetjét, amiből szintén lehet tanulni. Ha a művészek felismerik ennek a jelentőségét és vállalják az ezzel járó felelősséget, akkor kisebb csodákra lesznek képesek, amikkel példát mutathatnak a környezetükben élőknek. A művészet erejével szó szerint falakat rombolhatunk le és hidakat építhetünk fel.

Jövőkép

Az Urban Művészet (entitás), mint kollektív szellemi megnyilvánulása a graffiti és utcaművészeti irányzatoknak, szeretné kiszolgálni elsősorban a hazai művészek és művészetet kedvelők igényeit. Ehhez számos eszköz és lehetőség áll a rendelkezésre, amik a megfelelő energia ráfordítás eredményeként fognak megnyilvánulni a jelenben. Az Urban Művészet tevékenysége újabbnál újabb területeket fog lefedni, amik különféle projektek keretén belül lesznek megvalósítva. Új piaci szereplőként a kultúrális szférában az Urban Művészet támogatni szeretné a hazai művészek munkásságát és fejlődését. Ahogy haladunk előre a különféle szolgáltatások felépítésével, ezzel párhuzamosan az Urban Művészet szeretne egy közösségi platformként is működni. Fokozatos hozzáférést és lehetőséget szeretne biztosítani a művészeknek, hogy saját képükre tudják formálni és kiaknázni a platformban rejlő lehetőségeket. Gyakorlatilag kapni fognak egy olyan eszközt a kezükbe, ami hozzájárul a művészek boldogulásához és egyben lehetőségük lesz az általuk létrehozott művészeti értékeket másokkal is megosztani. Bízunk abban, hogy az Urban Művészet jelenléte nagyban elősegíti az egyéni és kollektív tudat fejlődését.

Csapat motiváció

Gyuris Csaba

Gyuris Csaba

Alkotó & Építő

Üdvözöllek!

Gyuris Csaba vagyok, az Urban Művészet megalapítója. Napjainkban ezek az újgenerációs művészeti stílusok lehetőséget adnak arra, hogy az emberek megismerjék és kifejezzék önmagukat. Egy izgalmas és kalandos életstílus ez, ami egyben egy kiváló eszköz is arra, hogy egy magasabb tudatszinten szórakoztasson, miközben bemutatja a valóságot és annak mélyebb részleteit. Úgy gondolom, hogy közösségünk kollektív szellemiségét, aminek ereje és hangja van, méltó módon kell prezentálni a nagyközönség számára.

Sulina Regina

Sulina Regina

Szerző

Halihó!

Sulina Regina vagyok, több mint 12 éve az utcai művészetek nagy rajongója. Eddig csak a saját magam szórakoztatására gyűjtögettem a graffitivel kapcsolatos képeket, cikkeket. Úgy éreztem eljött az idő, hogy kilépjek a komfortzónámból. Ezt azért teszem, hogy bemutassam azokat az érdekes és olykor vakmerő embereket, akik a magyar graffitis szubkultúra csapatát erősítik. Cikkeimben elsősorban szeretném kiemelni a legendás magyar writereket, bemutatásra kerülnek majd feltörekvő magyar rajzosok is. Valamint helyzetjelentéseket adok a hazai graffiti jamekről és rendezvényekről.

Francia Dóra

Francia Dóra

Szerző

Szia!

Francia Dóra vagyok, 24 éves, szakmája iránt elhivatott geográfus, ugyanakkor szeretek új kihívásokkal megbirkózni, ezért is gondoltam kipróbálni magam most az írás területén. Itt viszont nem csak az írás vonz, hanem maga a téma is, az utcai művészettel való kapcsolatom 2 évre nyúlik vissza, amikor a kutatási témám központi elemévé vált. Terület- és településfejlesztőként az a véleményem, hogy az utcai művészettel a városi környezetet színesebbé és barátságosabbá varázsolhatjuk, valamint közelebb vihetjük a művészetet az emberekhez.

Lekrinszki Fanni

Lekrinszki Fanni

Szerző

Hejhó!

Fanni vagyok és fontosnak tartom, hogy minél több emberhez eljusson ezeknek a zseniális művészeknek a híre, munkássága. A graffiti/ street art lényege számomra abban rejlik, hogy nem birtokolhatjuk – a falakat bármikor átfesthetik, a matricákat letéphetik – , így azt a pillanatot kell értékelnünk, amikor megcsodálhatjuk a műveket.

Dominik

Dominik

Szerző

Heló!

Képzelj el egy olyan világot, ahol az emberek nem a pénzért dolgoznak, hanem az dolgozik értük. Ebben a világban a gazdaság nem a fogyasztásra épül, hanem az értékteremtésre. A decentralizált pénzügyek világa (DeFi) lesz a te belépőd ebbe az új valóságba. A decentralizáció ereje felhatalmazza az egyéneket az öngondoskodásra és egyben egy felelősségteljesebb jövő megteremtésére is.