Francia Dóra
Francia Dóra2020.12.01. – Közösség
1 perc olvasási idő

A Városmetamorfózis street art program második állomása a „Szetáv TV”, amely egyrészt a Külvárosi Mozi Piknik vetítéssorozatnak adott helyet, másrészt az illegális hulladéklerakás problémakörére hívja fel a figyelmet. 

A retró TV beüzemelésének célja volt, hogy a pandémia közepén némi szórakozási lehetőséget nyújtson a szegediek számára. A „teltházas” előadások, ami átlagosan 4-500 embert jelent, jelzik a mozi sikerét, csak néhány környéken lakó nem szívlelte az ötletet. A használatot követően a TV „kidobásra” került, ez az alkalom köré egy közösségi szemétszedést is szerveztek, majd a Városmetamorfózis eszméjéhez hűen létrehoztak egy újabb oktatási felületet, aminek az illegális hulladék a témája. 

városmetamorfózis 2.

A Mondolo Egyesület és a SZETÁV Kft. Városmetamorfózis című közös köryezetvédelmi steet art programjának céljáról, ahol újra értelmezik a városi lakókörnyezet fogalmát és az első állomásáról a „Fecskefészek fűtőműről” korábbi cikkünkben olvashattok. 

A mostani városképet romboló ipari épület átalakítása művészi alkotássá ismét a Muralpaint.hu faldekoratőr csapatához köthető. Az urbánus környezet megszépítéséért dolgozó csapat a 250 nm nagyságú felületre nagyjából 100 liter kültéri festéket és színezőt, valamint 50 db festékszóró sprayt (kanna) használt fel. Az alkotás a kültéri homlokzatfestés és akrilfesték spray kombinációjával készült. A Tv „képernyőjéhez” annak érdekében, hogy a projektor fénye látszódjon, zománcfestéket alkalmaztak. A Fűtőmű utcai street art alkotáson a csapat első alkalommal két hétig dolgozott, majd a nyár végén újabb tartalom, növény és állatminta került, a környezetvédelem jegyében, a funkcióját vesztett óriás televízióra.

A muralpaint.hu csapata a kivitelezésre pozitív visszajelzéseket kapott, a művészi alkotással egyrészt sikerült a városi tér hangulatát javítani, másrészt az alkotóknak lehetősége nyílt olyan tartalom közvetítésére, amellyel gondolkodásra késztetik a szemlélőt a felfestett problémáról.

városmetamorfózis

Tetszik?

Tarts velünk!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, HOGY ELSŐKÉNT ÉRTESÜLJ LEGFRISSEBB HÍREINKRŐL!

Ha szeretnél te is hírt kapni Magyarország első számú utcai művészeteket bemutató magazinjától és értékesnek találod azt amit csinálunk, akkor támogass minket.
Támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük