Cüvé interjú

2023. okt. 29. | Interjúk

Cüvé élvezi a festést mint graffiti művész, ezzel is erősítve a női részvételt a szubkultúrában.

Mióta festesz? Honnan jött a művésznév?

Sajnos későn kezdtem el, pedig már elég régóta foglalkoztatott. Kiskorom óta rajzolok-festek, tehát a művészet mindig nagyon közel állt hozzám! Régen inkább karaktereket, fura figurákat rajzolgattam. 2010-ben volt egy graffitis barátom, aki miatt közelebb kerültem a graffitihez, sokat rajzoltunk együtt, bár én akkor még csak blackbookba, illetve matricákat csináltam. Ekkor találtam ki a PumpKing nevet, bár már fogalmam sincs hogy jött. Ezután még jó pár évig maradtam a füzetbe/vászonra alkotásnál, majd 2016-ban végre Kaszásra festettem 2 elvont karaktert!:)) 

Mivel a PumpKing név hosszú, ezért szerettem volna egy 4 betűs rövid nevet… azt tudtam, hogy C betűvel szeretném, hogy kezdődjön, illetve E legyen a vége. Végül jó pár firkálgatás után megszületett a CÜVÉ név (az egymás mellett lévő ÜV kombóval egyébként jól megszívattam magam:D). Ennek a névnek sincs különösebb jelentése, és nincs köze a borhoz! Végül csak 2018 óta festek rendszeresen.

Cüvé

Mi az ami inspirál az alkotásra? 

Sok minden… akár egy jó zene, vagy ha látok egy jó rajzot, illetve legfőképp az, hogy fejlődjek és mindig jobb legyen a következő rajz! 

Cüvé

Van olyan graffitis csoport aminek a tagja vagy?

Igen! Márciusban, a szülinapomon ünnepélyes keretek között bevettek a D.R.C.-be! Ami nagy megtiszteltetés számomra, el is érzékenyültem… egyáltalán nem számítottam rá, nagyon megleptek vele a srácok:)) 

Illegál vagy legális festés?

Többnyire legál/fél legál.

Cüvé

Hobbiként vagy megélhetésként tekintesz a graffitire?

Hobbi.

Volt olyan része az életednek, ami miatt úgy érezted, hogy végleg leteszed a kannát? 

Mivel még nem régóta festek, ezért eszembe se jutott még ilyen. Addig csinálom, ameddig élvezem és szeretem. 

Mi lett volna, ha annak idején nem ragadsz kannát? Mivel foglalkoznál?

Valószínűleg ugyan úgy rajzolgatnám az elvont kis figuráim a füzetekbe.

Legemlékezetesebb fújás?

Szinte majdnem mindig az valamiért! 2019-ben OBES-sel volt egy vicces futós sztori, annak az emléke még kicsit most is látszik a karomon:D CUSIE-val volt egy emlékezetes péntek délelőtt még a covid idején, amikor home office-ban elmentünk egy olyan helyre, ahová egy meredek domboldalról másztunk le és nem volt egyszerű a bejutás sem, de végül összejött! Illetve VISA-val a felejthetetlen balatoni festések!:))

Számodra mit adott ez a szubkultúra az évek alatt?

Nagyon sok mindenkit ismertem meg a festés által, és rengeteg élményt szereztem velük. 

Mit üzennél azoknak, akik még csak most ismerkednek a műfajjal?

Rajzoljanak sokat, gyakoroljanak, aztán hajrá hajrá!

Cüvé

Kinek mondanál köszönetet azért, amiért sikerül kitartanod a művészeted mellett? 

A szüleimnek mindenképp, ők mindig támogattak benne, illetve mindig izgatottan várják, hogy megmutassam az új rajzokat. LEEPU-nak illetve ACID-nak az első festésekért! VISA-nak a sok közös festésért és élményért! 

A D.R.C.-nek amiért bevettek a crew-ba! 

HELLO
my name is

Cüvé

Interjú Polgár Andival

Interjú Polgár Andival

Polgár Andi élettel teli illusztrációi felráznak a napi történésekből. Munkáin elismert emberek és művészek is szívesen elidőznek.

AAFK interjú

AAFK interjú

Anny és Felipe egy művész páros, akik erős háttérrel rendelkeznek grafika és illusztráció terén. Amikor eldöntötték, hogy beveszik az utcákat és elkezdenek festeni, akkor egy csodálatos közösséget találtak és ezáltal egy új utat a művészet, illetve kultúra megéléséhez távol az irodai léttől és a számítógépektől.

Rawman interjú

Rawman interjú

Bízok abban, hogy az alkotást tekintve, benne tudok lenni egy olyan folyamatban, ami idővel változni és fejlődni fog. Az pedig átható és inspiráló amikor egy stílus mögött ott van egy ember személyisége, energiája és üzenete.