A tudás és gondolatok szimbólumai jelennek meg egy iskola falain Bulgáriában

2023. nov. 16. | Közösség

Taker egy halom könyvet, és egy villanyégőt kötött össze a szokásos splash effektjeivel. Nem túl bonyolult az elképzelés: a könyvek, mint a tudás, és a villanyégő, mint a gondolatok, ötletek szimbólumaival élve ezek összefüggését mutatja be.

Ez a dizájn egyébként már régebbi, egy magyarországi megkeresésre készült, ott is az oktatás volt témának megadva, majd miután Taker elküldte a látványtervet a kliens ghostolta és még reakciót sem kapott rá soha. A művész többször szokott olyan kommentet kapni, hogy Magyarországon is jó lenne látni az alkotásait, hát így ez is lehetett volna itthon, aztán mégsem lett.

Így Taker ötletét a Bulgária északkeleti részén található Razgradi Petőfi Sándor Szakközépiskola falán örökíthette meg. 

Taker
Taker

A festési projekt a szófiai Liszt Intézet (Magyar Kulturális Központ) felkérésére valósult meg, és a Sofia Graffiti Tour nevű szervezet a logisztikában segédkezett, ők egyébként egy nagyszerű csapat, akik a graffiti / street art népszerűsítését tűzték ki maguknak célul. Szófiában street art túrákat is szerveznek szinte napi szinten, ha valaki arra jár, és érdeklődik a téma iránt, akkor érdemes velük tartani.

HOEK mexikói stílusú éttermi dekorációja

HOEK mexikói stílusú éttermi dekorációja

Amit jelen pillanatban láthattok tőle, az egy mexikói étterem dekorációs festése, aminek neve Sombreros Taqueria. Megbízói az ételeiken felül szerették volna megidézni ennek a gazdag kultúrának a vizuális részét is.

Fork x Skanska – „A víz útja”

Fork x Skanska – „A víz útja”

Egyedülálló együttműködésbe vágott bele a Skanska Magyarország a graffiti művész Fork Imrével aki eredeti és inspiráló alkotást álmodott meg a H2Offices első épületének kertjében.

Share This