A tudás és gondolatok szimbólumai jelennek meg egy iskola falain Bulgáriában

2023. nov. 16. | Közösség

Taker egy halom könyvet, és egy villanyégőt kötött össze a szokásos splash effektjeivel. Nem túl bonyolult az elképzelés: a könyvek, mint a tudás, és a villanyégő, mint a gondolatok, ötletek szimbólumaival élve ezek összefüggését mutatja be.

Ez a dizájn egyébként már régebbi, egy magyarországi megkeresésre készült, ott is az oktatás volt témának megadva, majd miután Taker elküldte a látványtervet a kliens ghostolta és még reakciót sem kapott rá soha. A művész többször szokott olyan kommentet kapni, hogy Magyarországon is jó lenne látni az alkotásait, hát így ez is lehetett volna itthon, aztán mégsem lett.

Így Taker ötletét a Bulgária északkeleti részén található Razgradi Petőfi Sándor Szakközépiskola falán örökíthette meg. 

Taker
Taker

A festési projekt a szófiai Liszt Intézet (Magyar Kulturális Központ) felkérésére valósult meg, és a Sofia Graffiti Tour nevű szervezet a logisztikában segédkezett, ők egyébként egy nagyszerű csapat, akik a graffiti / street art népszerűsítését tűzték ki maguknak célul. Szófiában street art túrákat is szerveznek szinte napi szinten, ha valaki arra jár, és érdeklődik a téma iránt, akkor érdemes velük tartani.

Fork x Skanska – „A víz útja”

Fork x Skanska – „A víz útja”

Egyedülálló együttműködésbe vágott bele a Skanska Magyarország a graffiti művész Fork Imrével aki eredeti és inspiráló alkotást álmodott meg a H2Offices első épületének kertjében.