Tradicionális, mégis modern magyar minták kerültek egy étterem falára

2021. szept. 9. | Közösség

Mi történik akkor, ha a hagyományos magyar tradicionális mintákat újragondolja egy utcaművész? A végeredmény egy lenyűgöző fotórealisztikus festmény, amin még a kakas is kukorékol.

Taker legújabb munkájának a Mosonmagyaróvári Hársfa Étterem adott otthont, ahol tradicionális magyar ételekkel várják a kedves vendégeket.

“A fal eredeti dekorációja visszafogott magyar tradicionális mintákkal volt megoldva, a kérés az volt, hogy a hagyományos tematikát megtartva, mégis modernebb, feltűnőbb alkotás kerüljön rá. Az ötlet az volt, hogy a falon megtalálható sematikus minták egy részét, konkrétan a tulipánokat és a kakast átemeltem fotorealisztikus megjelenítésbe, és az utóbbi időben minden munkámban megjelenő splashekbe pedig belevegyítettem újra a tradicionális mintákat, hogy valami abból a látványvilágból is maradjon„

– mondja Taker akit remek ételekkel etettek a festési folyamat során.

 

meló

felület

kanna
magyar tradicionális minták
magyar tradicionális minták

Mivel ez tényleg egy elég erőteljes látványvilágú alkotásra sikeredett, a várakozás az volt, hogy megosztó lesz; valakinek vagy kifejezetten bejön, vagy kicsit soknak érzi. Bár érkezett utóbbi vonalán is visszajelzés, ám Taker számára is kicsit meglepő, de örömteli módon az elsöprő többség abszolút pozitívan értékelte az eredményt.

Fork x Skanska – „A víz útja”

Fork x Skanska – „A víz útja”

Egyedülálló együttműködésbe vágott bele a Skanska Magyarország a graffiti művész Fork Imrével aki eredeti és inspiráló alkotást álmodott meg a H2Offices első épületének kertjében.

A Szegedi szecesszió múzsája

A Szegedi szecesszió múzsája

A Színes Város Csoport és az RTL együttműködésében három látványos tűzfal készült idén: Budapest és Pécs után Szegeden készült el a legfrissebb alkotás az RTL jóvoltából. A tűzfalfestésre több látványterv is készült, amelyek közül a szegedi lakosok közönségszavazás útján egy szecessziós stílusú festményt, Váczy Enikő tervét választották.

Share This