Urban Művészet
Urban Művészet2021.08.31. – Közösség
1 perc olvasási idő

Egy Csehországi Street Art fesztivál keretén belül készült el Fat Heat “Fair Warning” című festménye, ami a mai korszellemre reagál. Hatalmas mérete mellett a művész az alkotással egy fontos társadalmi problémára szeretné felhívni a figyelmet: A városi lét egyre távolabb kényszerít bennünket a természettől!

A festmény egy emelkedő és egy zuhanó alakot ábrázol, ami a mai korszellemre reagál. Mindent elkezdtünk digitalizálni, naponta 2.5 trillió bájt adatot hozunk létre (nem vicc), miközben a városi lét egyre távolabb kényszerít bennünket a természettől, a környezettől amelyben kialakultunk, amire alkalmasak vagyunk.

Fat Heat - Fair Warning

Habár fontos számomra a technika, imádom a mindenféle eszközöket, használom is őket bőszen, saját magamat is emlékeztetni próbálom arra, hogy mennyire fontos a kapcsolat a természettel. Azt hiszem pillanatokon belül lábon fogjuk lőni magunkat mint emberiség, ha nem ismerjük el, hogy nem vagyunk mindenhatóak és nem lesz mindenre megoldás a technológia és talán tudatosabban, lassabban, átgondoltabban kellene élni. Ezért a jobb oldalon emelkedő mechanikus alak, a bal oldalon pedig a természetet képviselő sziluett a törött haranggal a fején.

Fat Heat - Fair Warning

– mondja Fat Heat akit az Instagramon kerestek meg a fesztivál szervezői.

A Mestogalerie Street Art fesztivál egy izgalmas koncepció, amit 5 éve, 2 prágai úriember szervez, gyakran emberfeletti odaadással. Cseh kisvárosokban hoznak létre izgalmas falakat, murálokat, miközben igyekeznek nem elfelejteni a graffiti gyökereiket, így kisebb-nagyobb graffjamekkel, valamint street art workshoppal van megfűszerezve a nagyközönség számára. Az egész nyáron keresztül folyó fesztiválon idén 5 városban hoztak létre falakat, ezzel lehetőséget adva a művészeknek. Fat Heat “Fair Warning” című alkotása egy 7 emelet magas lakóház oldalán látható Kutná Hora városában.

400

felület

200 L

falfesték

35 db

kanna

8 nap

meló

Fat Heat - Fair Warning

Fat Heat a murál nagy részét kültéri falfestékkel kente, míg a másik részét kannával szórta. A finomabb részletek Loop Colors festékszóróval készültek, ami egyben a fesztivál egyik fő támogatója is. A hatalmas felület gyakran állította szembe azzal a művészt, hogy létezik akkora felület ahová a sima spray bizony kicsinek bizonyul. A falat teljesen egyedül csinálta napi 10-11 órában, így elég nagy próbatétel volt a számára. A teljes felületet egy 40 éves TATRA liftből érte el, konstans dízelfüst és zaj társaságában.

A folyamat eleje elég piszkos és kaotikus volt, úgyhogy a vázoláskor nem volt mindenki kedvére, de miután készen lett szerencsére csak pozitív visszajelzések érkeztek.


Tetszik?

Tarts velünk!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, HOGY ELSŐKÉNT ÉRTESÜLJ LEGFRISSEBB HÍREINKRŐL!

Ha szeretnél te is hírt kapni Magyarország első számú utcai művészeteket bemutató magazinjától és értékesnek találod azt amit csinálunk, akkor támogass minket.
Támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük