Rubik-kockát ábrázoló falfestmény készült Szöul központjában


2023. okt. 5. | Közösség

A koreai metropoliszban alkottak a Neopaint Works festőművészei.

Dél-Korea fővárosában, Szöulba kapott meghívást a Magyar Kulturális Központtól valamint a Kofice-tól a Neopaint Works csapata abból a célból, hogy készítsenek egy Rubik-kockát népszerűsítő falfestményt a város kereskedelmi városrészébe, a Gang Nam negyedbe. A 80 méter hosszú és 10 méter magas fém felületen a kocka és annak elnevezése mellett megjelenítették Rubik Ernőt is, ahogy találmányát a kezében tartja.

A grafikai tervet a budapesti festőcsapat készítette az előzetesen leegyeztetett elképzelések és igények alapján. A teljes kivitelezés 6 napot vett igénybe, amiben 3 koreai festő is segítségükre volt a magyar művészeknek. A monumentális utcai festmény a jövőre esedékes Rubik jubileumi évre készült, amikor is Rubik Ernő 80, a kocka pedig 50 évesek lesznek.

Rubik-kocka
Rubik-kocka
Rubik-kocka
Rubik-kocka

Az évforduló mellett fontos apropója még a festmény megszületésnek, hogy idén Szöulban rendezték a Rubik-kocka kirakás világbajnokságát, ahol a győztes 5.31 másodperc alatt teljesítette a feladatot.

Rubik-kocka

A Neopaint Works nem első alkalommal festett Rubik-kockát: közel tíz éve, az akkori jubileumra készült tűzfalfestmény Budapest belvárosában, a VII. kerületi Rumbach Sebestyén utcában. A csoport közel 20 éves fennállása óta több száz kisebb-nagyobb felkérést teljesített, azonban fő tevékenysége a köztéri tűzfalak, városi felületek dekorálása. Budapest mellett más városokban is, mintegy 70 nagyméretű festményüket lehet látni, melyek különböző témakörökben és stílusokban születtek.

HOEK mexikói stílusú éttermi dekorációja

HOEK mexikói stílusú éttermi dekorációja

Amit jelen pillanatban láthattok tőle, az egy mexikói étterem dekorációs festése, aminek neve Sombreros Taqueria. Megbízói az ételeiken felül szerették volna megidézni ennek a gazdag kultúrának a vizuális részét is.

Fork x Skanska – „A víz útja”

Fork x Skanska – „A víz útja”

Egyedülálló együttműködésbe vágott bele a Skanska Magyarország a graffiti művész Fork Imrével aki eredeti és inspiráló alkotást álmodott meg a H2Offices első épületének kertjében.

Share This