Urban Művészet
Urban Művészet2021.03.12. – Közösség
1 perc olvasási idő

A gépek átvették az irányítást Szegeden is… Na nem kell megijedni! Egyenlőre még csak helyi művészek egyedi ábrázolásában jelent meg a Zápor-Tó legális falán a Terminátor című film posztapokaliptikus sci-fi világa.

A világ jelenlegi gyors technológiai fejlődésének tükrében, talán már nem is állnak olyan távol a legális falon ábrázolt festmények, amin a félig ember félig robot kiborg látható, valamint a film világát idéző egyes jelenetek a művészek nevei között. Lehet, hogy nem is olyan véletlen, hogy napjainkban mikor az embereket a korlátozások és kijárási tilalom hatására a digitális világ nyújtotta gyors és kényelmes kapcsolattartásra kényszerítettük, és ezzel párhuzamban az emberi és a természettel való kapcsolatunkat megszakítottuk, megjelent a jelenlegi helyzet jövőbeni veszélyeire reflektáló művészeti alkotás. Részükről talán vehetjük egy figyelmeztetésnek is, ami fontos üzenetet közvetít a szegedieknek és az arra járó embereknek.

Az festésben részt vett művészek Pilot, Mone, Harek, Oryon, Fesh 167, Tybet, Pif, és a P3 crew tagjai neveit már nem kell bemutatni, hiszen egy jó pár éve már benne vannak a szakmában.

A posztapokaliptikus graffitik témája Mone egyik kollégájától származik, amit a művész fel is dobott mint ötletet a többieknek, akiknek szintét tetszett az ötlet, így hát el is készítették azt. 

A teljes alkotást mindenki szabad kézzel a saját művészi stílusában készítette, illetve néhány részletnél használtak sablon technikát is. A több mint 40 méter hosszan elterülő alkotás 1 hét alatt készült el, ami idő alatt közel 20 liter diszperziós festék és több mint 100 db festékszóró spray került felhasználásra.

A feltűnően nagyméretű monumentális alkotás a környezetéhez viszonyítva igencsak lenyűgöző látványt nyújt, ami reméljük, hogy nem válik valóra…

Posztapokaliptikus graffitik Szegeden

Tetszik?

Tarts velünk!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, HOGY ELSŐKÉNT ÉRTESÜLJ LEGFRISSEBB HÍREINKRŐL!

Ha szeretnél te is hírt kapni Magyarország első számú utcai művészeteket bemutató magazinjától és értékesnek találod azt amit csinálunk, akkor támogass minket.
Támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük