Telegram reklám

A gépek átvették az irányítást Szegeden is… Na nem kell megijedni! Egyenlőre még csak helyi művészek egyedi ábrázolásában jelent meg a Zápor-Tó legális falán a Terminátor című film posztapokaliptikus sci-fi világa.

A világ jelenlegi gyors technológiai fejlődésének tükrében, talán már nem is állnak olyan távol a legális falon ábrázolt festmények, amin a félig ember félig robot kiborg látható, valamint a film világát idéző egyes jelenetek a művészek nevei között. Lehet, hogy nem is olyan véletlen, hogy napjainkban mikor az embereket a korlátozások és kijárási tilalom hatására a digitális világ nyújtotta gyors és kényelmes kapcsolattartásra kényszerítettük, és ezzel párhuzamban az emberi és a természettel való kapcsolatunkat megszakítottuk, megjelent a jelenlegi helyzet jövőbeni veszélyeire reflektáló művészeti alkotás. Részükről talán vehetjük egy figyelmeztetésnek is, ami fontos üzenetet közvetít a szegedieknek és az arra járó embereknek.

Posztapokaliptikus graffitik Szegeden
Posztapokaliptikus graffitik Szegeden
Posztapokaliptikus graffitik Szegeden

Az festésben részt vett művészek Pilot, Mone, Harek, Oryon, Fesh 167, Tybet, Pif, és a P3 crew tagjai neveit már nem kell bemutatni, hiszen egy jó pár éve már benne vannak a szakmában.

A posztapokaliptikus graffitik témája Mone egyik kollégájától származik, amit a művész fel is dobott mint ötletet a többieknek, akiknek szintét tetszett az ötlet, így hát el is készítették azt. 

A teljes alkotást mindenki szabad kézzel a saját művészi stílusában készítette, illetve néhány részletnél használtak sablon technikát is. A több mint 40 méter hosszan elterülő alkotás 1 hét alatt készült el, ami idő alatt közel 20 liter diszperziós festék és több mint 100 db festékszóró spray került felhasználásra.

A feltűnően nagyméretű monumentális alkotás a környezetéhez viszonyítva igencsak lenyűgöző látványt nyújt, ami reméljük, hogy nem válik valóra…

[wdcl_image_carousel slide_count_tablet=”2″ slide_count_phone=”1″ slide_count_last_edited=”on|desktop” _builder_version=”4.14.6″ _module_preset=”default” width_last_edited=”off|phone” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″ _i=”10″ _address=”1.0.0.10″ /]

Szerző

Gyuris Csaba

Share This

Tetszett?

Oszd meg ezt a történetet ismerőseiddel is! 🙏