Köszönetnyilvánítás az egészségügyi dolgozóknak

2021. okt. 30. | Közösség

Színes Város

Ötszáz négyzetméteres falfestménnyel köszönik meg a koronavírus-járvány ellen az egészségügyi dolgozók helytállását Csepelen.

A Színes Város Csoport művészei az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók alázatos munkáját köszönik meg, amiért helytálltak a járványhelyzet alatt és ennek elismeréseként állítanak maradandó emléket a festménnyel. Ezt a gesztust, illetve az elengedést próbálja szimbolizálni a falon látható szív alakú piros léggömb. Azt sugallja, hogy ez a vírus helyzet előbb utóbb a végéhez közeledik.

Az ötlet a XXI. Kerületi Csepeli Önkormányzat és a Nők Magyarországért Klub közös kezdeményezéseként jött létre.

felület

munka

festék
színes város
színes város

A tűzfalat egy függesztett elektromos állvány segítségével festették meg fentről-lefelé haladva. A hatalmas felületet először lekenték közel 40 liter alapozóval, majd vázolás és ezt követően jött a klasszikus kifestő, amikor elkezdték kitölteni a festmény részeit a megfelelő színekkel.

“A visszajelzések nagyon pozitívak voltak, sose lehet tudni, hogy egy festménynél mi az, ami működni fog, és mi az, ami kevésbé. Ez például kifejezetten jól működött, ezt látjuk a reakciókból„

 – nyilatkozta Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára.

színes város

A 10 emeletes társasház falára festett festményt a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. támogatásával és Benkő Katalin tervezésében készülhetett el Csepelen a Kossuth utca 88. szám alatt.

Muralinas: A szél istenének az epizódja

Muralinas: A szél istenének az epizódja

A Muralinas nevű alkotócsoportot 2022-ben hozta létre Koleszár Stella, vizuális művész, üvegművész és Komesz Borbála képzőművész. Azon munkálkodnak, hogy minél több színes falfelület legyen ne csak Budapesten, hanem több kisvárosban is.

A természet a legnagyobb kincsünk, amit minden áron óvni kellene

A természet a legnagyobb kincsünk, amit minden áron óvni kellene

A természet végtelen szépsége és gazdagsága mindenki számára ismerős, mégis gyakran megfeledkezünk arról, hogy ez a kincs nem végtelen. Az emberi tevékenységek következményei, mint az iparosodás, a mezőgazdasági intenzifikáció és az urbanizáció, súlyos károkat okoznak a környezetben. Most van itt az ideje, hogy komolyan vegyük a felelősségünket és cselekedjünk a természet megóvása érdekében.