Köszönetnyilvánítás az egészségügyi dolgozóknak

Urban Művészet | 2021.10.30. | 1 perc olvasási idő

Ötszáz négyzetméteres falfestménnyel köszönik meg a koronavírus-járvány ellen az egészségügyi dolgozók helytállását Csepelen.

A Színes Város Csoport művészei az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók alázatos munkáját köszönik meg, amiért helytálltak a járványhelyzet alatt és ennek elismeréseként állítanak maradandó emléket a festménnyel. Ezt a gesztust, illetve az elengedést próbálja szimbolizálni a falon látható szív alakú piros léggömb. Azt sugallja, hogy ez a vírus helyzet előbb utóbb a végéhez közeledik.

Az ötlet a XXI. Kerületi Csepeli Önkormányzat és a Nők Magyarországért Klub közös kezdeményezéseként jött létre.

500

felület

3 hét

munka

400 L

festék

Színes Város
Színes Város

A tűzfalat egy függesztett elektromos állvány segítségével festették meg fentről-lefelé haladva. A hatalmas felületet először lekenték közel 40 liter alapozóval, majd vázolás és ezt követően jött a klasszikus kifestő, amikor elkezdték kitölteni a festmény részeit a megfelelő színekkel.

A visszajelzések nagyon pozitívak voltak, sose lehet tudni, hogy egy festménynél mi az, ami működni fog, és mi az, ami kevésbé. Ez például kifejezetten jól működött, ezt látjuk a reakciókból

– mondja Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára.

Színes Város

A 10 emeletes társasház falára festett festményt a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. támogatásával és Benkő Katalin tervezésében készülhetett el Csepelen a Kossuth utca 88. szám alatt. 

Csepel Kossuth utca 88.


Érdekesnek találtad?

Következő

A vadkacsák vándorlása Mone graffiti művész tollából, kannájából

Előző

Budapest Street Archæology kiállítás a Deák17 Galériában