HOEK mexikói stílusú éttermi dekorációja

2023. dec. 2. | Közösség

Riez József faldekoráció festéssel, tervezéssel és festészettel foglalkozik. A HOEK név még egy korábbi korszakából származik, ami jelzi számtalan alkotását és azóta is egy garancia arra a minőségre amit munkáival képvisel.

Amit jelen pillanatban láthattok tőle, az egy mexikói étterem dekorációs festése, aminek neve Sombreros Taqueria. Megbízói az ételeiken felül szerették volna megidézni ennek a gazdag kultúrának a vizuális részét is, így találkozhattok színes koponyákkal, feliratokkal, kaktuszokkal, rengeteg kiegészítővel, de Riez szerint a fő alak a legizgalmasabb mind közül, ugyanis ez a kép a lányukat ábrázolja tradícionális arcfestésekkel és ékszerekkel.

Riez
Riez
Riez

Az ötleteket nézve, szinte minden felőlük érkezett, így e tekintetben a szellemi része adott volt és Riez volt a kéz ebben a történetben, aki ezt megvalósította. Egy korábbi hasonló témát idéző festése kapcsán /Tereza étterem/ akadtak az oldalára, amin keresztül felvették a kapcsolatot vele. Megrendelői magánszemélyek, hozzájuk köthető a Spoon the boat az Il Mercato Ristorante e Gelateria és még néhány finomság.

Riez
Riez
Riez

A kivitelezés Rieznél a klasszikus módszerekre alapul, többnyire ecseteket használt a nagyobb felületekre pedig hengereket. Ez most sem volt másként, így a vázolás után hozzá is látott felöltöztetni az üres felületeket és emlékei szerint 20 napba telt amire mindennel elkészült.

Ha Balatonakarattyán jártok akkor térjetek be ide és próbáljátok ki ti is.

Muralinas: A szél istenének az epizódja

Muralinas: A szél istenének az epizódja

A Muralinas nevű alkotócsoportot 2022-ben hozta létre Koleszár Stella, vizuális művész, üvegművész és Komesz Borbála képzőművész. Azon munkálkodnak, hogy minél több színes falfelület legyen ne csak Budapesten, hanem több kisvárosban is.

A természet a legnagyobb kincsünk, amit minden áron óvni kellene

A természet a legnagyobb kincsünk, amit minden áron óvni kellene

A természet végtelen szépsége és gazdagsága mindenki számára ismerős, mégis gyakran megfeledkezünk arról, hogy ez a kincs nem végtelen. Az emberi tevékenységek következményei, mint az iparosodás, a mezőgazdasági intenzifikáció és az urbanizáció, súlyos károkat okoznak a környezetben. Most van itt az ideje, hogy komolyan vegyük a felelősségünket és cselekedjünk a természet megóvása érdekében.