Hatalmas Mona Lisa figyel a régi kenyérgyár silóin

2020. szept. 4. | Közösség

Mona Lisa

Újabb remekművel gazdagodott Szeged városképe, ezúttal a világhírű reneszánsz festő Leonardo da Vinci egyik leghíresebb festménye kelt életre a Muralpaint.hu jóvoltából.

A dekoratőr csapatot a Dunakor üzletház kereste meg azzal, hogy szeretnék a most nyíló üzletüket látványosabbá tenni és mivel egy korábbi munkájukkal elégedettek voltak, így bizalommal fordultak hozzájuk. Az udvaron található 3 db egyenként 20m magas siló volt a legzavaróbb tényező amivel mindenképpen kezdeni akartak valamit. Látványosat, érthetőt, felismerhetőt és monumentálisan megvalósíthatót szerettek volna elsősorban. A Mona Lisa közismert és szerintük elsőre mindenkinek a tökéletesség és a művészet ugrik be, így nem állt távol a festéküzlet imázsától.

A végső ötlet a csapat egyik tagja Marton Ákos fejéből pattant ki, egy közös tervezés során, hogy mi lenne ha egy igazán ismert festmény kerülne átgondolásra. A végleges terveket Wolcsánszky Krisztián grafikus végezte.

mona lisa szeged
mona lisa szeged
mona lisa szeged

A siklókat kétkomponensű festékkel festették, hiszen fémtartályokról van szó, így egyéb festék nem jöhetett szóba. Persze kannával is rámentek bizonyos pontokon a látvány kedvéért. A falak kültéri festékkel nyerték el végső formájukat. Elsősorban a szokványos henger, ecset és kanna kombinációjával dolgoztak, de a tűéles vonalaknál igazán finom ecseteket is használtak a festés során, hiszen elég sok szöveg lett felfestve.

A teljes dekoráció ami nagyjából az egész utcára néző falfelületet és a 3 db egyenként 20 méteres siló festését jelenti ami olyan 1700nm kb 3 hét alatt készült el.

mona lisa szeged

A munka után a visszajelzések eddig pozitívak voltak, és remélik, hogy a figyelő tekintetek több vásárlót vonzanak be az üzletbe.

Ha szeretnéd személyesen is megtekinteni a Mona Lisa alkotást, akkor Szegeden a Makkosházi krt. és az Agyagos utca kereszteződésében megteheted.