Hatalmas Mona Lisa figyel a régi kenyérgyár silóin

2020. szept. 4. | Közösség

Mona Lisa

Újabb remekművel gazdagodott Szeged városképe, ezúttal a világhírű reneszánsz festő Leonardo da Vinci egyik leghíresebb festménye kelt életre a Muralpaint.hu jóvoltából.

A dekoratőr csapatot a Dunakor üzletház kereste meg azzal, hogy szeretnék a most nyíló üzletüket látványosabbá tenni és mivel egy korábbi munkájukkal elégedettek voltak, így bizalommal fordultak hozzájuk. Az udvaron található 3 db egyenként 20m magas siló volt a legzavaróbb tényező amivel mindenképpen kezdeni akartak valamit. Látványosat, érthetőt, felismerhetőt és monumentálisan megvalósíthatót szerettek volna elsősorban. A Mona Lisa közismert és szerintük elsőre mindenkinek a tökéletesség és a művészet ugrik be, így nem állt távol a festéküzlet imázsától.

A végső ötlet a csapat egyik tagja Marton Ákos fejéből pattant ki, egy közös tervezés során, hogy mi lenne ha egy igazán ismert festmény kerülne átgondolásra. A végleges terveket Wolcsánszky Krisztián grafikus végezte.

mona lisa szeged
mona lisa szeged
mona lisa szeged

A siklókat kétkomponensű festékkel festették, hiszen fémtartályokról van szó, így egyéb festék nem jöhetett szóba. Persze kannával is rámentek bizonyos pontokon a látvány kedvéért. A falak kültéri festékkel nyerték el végső formájukat. Elsősorban a szokványos henger, ecset és kanna kombinációjával dolgoztak, de a tűéles vonalaknál igazán finom ecseteket is használtak a festés során, hiszen elég sok szöveg lett felfestve.

A teljes dekoráció ami nagyjából az egész utcára néző falfelületet és a 3 db egyenként 20 méteres siló festését jelenti ami olyan 1700nm kb 3 hét alatt készült el.

mona lisa szeged

A munka után a visszajelzések eddig pozitívak voltak, és remélik, hogy a figyelő tekintetek több vásárlót vonzanak be az üzletbe.

Ha szeretnéd személyesen is megtekinteni a Mona Lisa alkotást, akkor Szegeden a Makkosházi krt. és az Agyagos utca kereszteződésében megteheted.

Muralinas: A szél istenének az epizódja

Muralinas: A szél istenének az epizódja

A Muralinas nevű alkotócsoportot 2022-ben hozta létre Koleszár Stella, vizuális művész, üvegművész és Komesz Borbála képzőművész. Azon munkálkodnak, hogy minél több színes falfelület legyen ne csak Budapesten, hanem több kisvárosban is.

A természet a legnagyobb kincsünk, amit minden áron óvni kellene

A természet a legnagyobb kincsünk, amit minden áron óvni kellene

A természet végtelen szépsége és gazdagsága mindenki számára ismerős, mégis gyakran megfeledkezünk arról, hogy ez a kincs nem végtelen. Az emberi tevékenységek következményei, mint az iparosodás, a mezőgazdasági intenzifikáció és az urbanizáció, súlyos károkat okoznak a környezetben. Most van itt az ideje, hogy komolyan vegyük a felelősségünket és cselekedjünk a természet megóvása érdekében.

HOEK mexikói stílusú éttermi dekorációja

HOEK mexikói stílusú éttermi dekorációja

Amit jelen pillanatban láthattok tőle, az egy mexikói étterem dekorációs festése, aminek neve Sombreros Taqueria. Megbízói az ételeiken felül szerették volna megidézni ennek a gazdag kultúrának a vizuális részét is.