Urban Művészet2020.09.04. – Közösség

Újabb remekművel gazdagodott Szeged városképe, ezúttal a világhírű reneszánsz festő Leonardo da Vinci egyik leghíresebb festménye kelt életre a Muralpaint.hu jóvoltából.

A dekoratőr csapatot a Dunakor üzletház kereste meg azzal, hogy szeretnék a most nyíló üzletüket látványosabbá tenni és mivel egy korábbi munkájukkal elégedettek voltak, így bizalommal fordultak hozzájuk. Az udvaron található 3 db egyenként 20m magas siló volt a legzavaróbb tényező amivel mindenképpen kezdeni akartak valamit. Látványosat, érthetőt, felismerhetőt és monumentálisan megvalósíthatót szerettek volna elsősorban. A Mona Lisa közismert és szerintük elsőre mindenkinek a tökéletesség és a művészet ugrik be, így nem állt távol a festéküzlet imázsától.

A végső ötlet a csapat egyik tagja Marton Ákos fejéből pattant ki, egy közös tervezés során, hogy mi lenne ha egy igazán ismert festmény kerülne átgondolásra. A végleges terveket Wolcsánszky Krisztián grafikus végezte.

A siklókat kétkomponensű festékkel festették, hiszen fémtartályokról van szó, így egyéb festék nem jöhetett szóba. Persze kannával is rámentek bizonyos pontokon a látvány kedvéért. A falak kültéri festékkel nyerték el végső formájukat. Elsősorban a szokványos henger, ecset és kanna kombinációjával dolgoztak, de a tűéles vonalaknál igazán finom ecseteket is használtak a festés során, hiszen elég sok szöveg lett felfestve.

A teljes dekoráció ami nagyjából az egész utcára néző falfelületet és a 3 db egyenként 20 méteres siló festését jelenti ami olyan 1700nm kb 3 hét alatt készült el.

Mona Lisa

A munka után a visszajelzések eddig pozitívak voltak, és remélik, hogy a figyelő tekintetek több vásárlót vonzanak be az üzletbe.

Ha szeretnéd személyesen is megtekinteni a Mona Lisa alkotást, akkor Szegeden a Makkosházi krt. és az Agyagos utca kereszteződésében megteheted.

Mona Lisa

Tetszik?

Tarts velünk!

Hírlevél

Iratkozz fel online magazinunkra, hogy elsőként értesülj legfrissebb híreinkről!

Magazin

További cikkek Magyarország első számú utcai művészeteket bemutató magazinjától.

Támogatás

Ha úgy gondolod, hogy fontos és értékes amit csinálunk, akkor támogass minket!