Ecohunt X Fork kollaboráció

Urban Művészet | 2020.08.28. | 1 perc olvasási idő

Fork Imre budapesti graffiti művész és az Ecohunt közös együttműködésének keretein belül született meg Mr. Brum a színes polygon medve. Megkérdeztük a művészt, hogyan is készült az alkotás.

Hogyan kerültél kapcsolatba az Ecohuntal?

Tavaly tavasszal egy közös barátunk keresett meg engem, Ecohunt egyik projectéhez a Carenevalhoz kerestek kollaborációra hajlamos művészeket, így kerültem be a “street art részlegbe”. Találkoztunk párszor a projekt átbeszéléséhez és egy elég aktív kollab alapú együttmükődés kezdett kibontakozni.

Honnan az ötlet, hogy együtt dolgozzatok?

A Careneval tökéletes tesztüzem volt, hogyan tudunk együtt gondolkozni, dolgozni Bencével. Ezután elég könnyen össze értek a dolgok, hozzá sűrűn futott be, hogy szeretnének nagyon színes installációt, én meg lefestek bármit 😀 Az utóbbi években amúgy is kerestem az irányt, hogyan merre tovább. A sík felületek festése már nagyon rutin kezdett lenni, és szerettem volna ebből kitörni térbeli képeket alkotva. Ez olyannyira jól sikerült folyamat és lehetőségek lettek, hogy egyre jobban összefonódtak a szálak. Jelenleg a Magyar Lovassport Szövetség idei Díjugró Európabajnoksági fordulóján dolgozunk. Engem kértek fel a vizuális arculat megtervezésére, ezután berántottam Ecohuntot mivel térbeli elemekre is szükség volt: díjakat, akadályokat, szobrokat és még sok minden mást kellett megterveznünk az eseményre. Eközben berendeztük új közös stúdiónkat, ahol végre egyesített erővel tudunk a továbbiakban alkotni, így mégtöbb érdekes projekt következik majd a közeljövőben 😉

Honnan a koncepció?

Bencét megkereste egy ügynökség, hogy szeretnének egy szép színes polygon medvét tőle, egy absztrakt erdővel ráfestve. Ő megtervezte a medvét, én a festést, elfogadás után kb 5 munkanap alatt készült el a mű.

Mindketten örültünk a témának, Ecohunt amúgy is állatspecifikus szobrokat készít eredendően, én meg imádok a természetben sétálni. Izgalmas feladat volt az egész, úgy tervezni a szobrot, hogy az festhető is legyen, de a festés se vonja el a figyelmet az állat formáról. – meséli Fork

A medve szobor kartonból készült és több mint 2 méter magas. A festése vízbázisú sprayvel és ezekkel azonos komponensű akrillal és filcekkel készült a MOLOTOW támogatásával.

Ecohunt X Fork Kollab

A szobrot a megrendelő elszállította és büszkén kiállította vendégterében, hogy mindenki megcsodálhassa 🙂

Ecohunt X Fork Imre

Mr. Brum

Érdekesnek találtad?

Következő

Hatalmas Mona Lisa figyel a régi kenyérgyár silóin

Előző

Interjú Upik graffiti művésszel