Urban Művészet2020.08.28. – Közösség

Fork Imre budapesti graffiti művész és az Ecohunt közös együttműködésének keretein belül született meg Mr. Brum a színes polygon medve. Megkérdeztük a művészt, hogyan is készült az alkotás.

Hogyan kerültél kapcsolatba az Ecohuntal?

Tavaly tavasszal egy közös barátunk keresett meg engem, Ecohunt egyik projectéhez a Carenevalhoz kerestek kollaborációra hajlamos művészeket, így kerültem be a “street art részlegbe”. Találkoztunk párszor a projekt átbeszéléséhez és egy elég aktív kollab alapú együttmükődés kezdett kibontakozni.

Honnan az ötlet, hogy együtt dolgozzatok?

A Careneval tökéletes tesztüzem volt, hogyan tudunk együtt gondolkozni, dolgozni Bencével. Ezután elég könnyen össze értek a dolgok, hozzá sűrűn futott be, hogy szeretnének nagyon színes installációt, én meg lefestek bármit 😀 Az utóbbi években amúgy is kerestem az irányt, hogyan merre tovább. A sík felületek festése már nagyon rutin kezdett lenni, és szerettem volna ebből kitörni térbeli képeket alkotva. Ez olyannyira jól sikerült folyamat és lehetőségek lettek, hogy egyre jobban összefonódtak a szálak. Jelenleg a Magyar Lovassport Szövetség idei Díjugró Európabajnoksági fordulóján dolgozunk. Engem kértek fel a vizuális arculat megtervezésére, ezután berántottam Ecohuntot mivel térbeli elemekre is szükség volt: díjakat, akadályokat, szobrokat és még sok minden mást kellett megterveznünk az eseményre. Eközben berendeztük új közös stúdiónkat, ahol végre egyesített erővel tudunk a továbbiakban alkotni, így mégtöbb érdekes projekt következik majd a közeljövőben 😉

Honnan a koncepció?

Bencét megkereste egy ügynökség, hogy szeretnének egy szép színes polygon medvét tőle, egy absztrakt erdővel ráfestve. Ő megtervezte a medvét, én a festést, elfogadás után kb 5 munkanap alatt készült el a mű.

Mindketten örültünk a témának, Ecohunt amúgy is állatspecifikus szobrokat készít eredendően, én meg imádok a természetben sétálni. Izgalmas feladat volt az egész, úgy tervezni a szobrot, hogy az festhető is legyen, de a festés se vonja el a figyelmet az állat formáról. – meséli Fork

A medve szobor kartonból készült és több mint 2 méter magas. A festése vízbázisú sprayvel és ezekkel azonos komponensű akrillal és filcekkel készült a MOLOTOW támogatásával.

Ecohunt X Fork Kollab

A szobrot a megrendelő elszállította és büszkén kiállította vendégterében, hogy mindenki megcsodálhassa 🙂

Ebben a rövid videóban megnézheted, hogyan készült a medve
Mr. Brum

Tetszik?

Tarts velünk!

Hírlevél

Iratkozz fel online magazinunkra, hogy elsőként értesülj legfrissebb híreinkről!

Magazin

További cikkek Magyarország első számú utcai művészeteket bemutató magazinjától.

Támogatás

Ha úgy gondolod, hogy fontos és értékes amit csinálunk, akkor támogass minket!