Színes Város – Így készült a kovász

2020. okt. 19. | Közösség

Idén július óta újabb óriási festmény díszíti a Károly körúton található Tűzoltóság homlokzatát, ami a Színes Város Csoport kezdeményezésére és a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) jóvoltából készült. A festménnyel szerettek volna reagálni a maguk módján az egész világot meghatározó Covid 19 járvány miatt bevezetett kijárási korlátozásokra, annak globális mértékére, az egész szürreális élethelyzetre, de azt is szerették volna, ha ennek az egésznek a pozitív részeire fókuszál az alkotás.

Több látványterv készült több alkotótól, végül Hitka Viktória képzőművész rajzát választották ki. Ahhoz, hogy a festmény elkészülhessen, a Színes Város Csoport kereste meg a potenciális támogatókat, majd a BVA volt az, aki boldogan és örömmel társult melléjük és finanszírozta a projektet. Kiemelt partnerük ismét a PPG, Trilak pedig most is kedvezményes festék árakkal járult hozzá a festési munkálatokhoz.

Színes Város
Színes Város

A közel 420 m2-es falfelületet 3 ember festette meg alpin technikával, mivel másképp nem volt megközelíthető a felület. A teljes alkotás kb. két hét alatt készült el, ami idő alatt 180 liter festék fogyott el.

Az alkotás elkészülte után nagyon sokan írtak a Színes Város Csoportnak, hogy mennyire szeretik, számos médium hírt adott róla, és különösen ezekben a válságos időkben vidám színeivel, pozitív üzenetével jókedvre és mosolyra fakasztja az arra sétálókat.

Az alkotás célja leginkább az volt, hogy megmutassa Budapest egységét és erős közösségét.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Infopapa rezidenciája

Infopapa rezidenciája

A munkái abszolút pont ilyen helyekre illenek, ami már annyira elvan pusztulva, hogy azon már csak javítani lehet.

Share This