Színes Város – Így készült a kovász

2020. okt. 19. | Közösség

Idén július óta újabb óriási festmény díszíti a Károly körúton található Tűzoltóság homlokzatát, ami a Színes Város Csoport kezdeményezésére és a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) jóvoltából készült. A festménnyel szerettek volna reagálni a maguk módján az egész világot meghatározó Covid 19 járvány miatt bevezetett kijárási korlátozásokra, annak globális mértékére, az egész szürreális élethelyzetre, de azt is szerették volna, ha ennek az egésznek a pozitív részeire fókuszál az alkotás.

Több látványterv készült több alkotótól, végül Hitka Viktória képzőművész rajzát választották ki. Ahhoz, hogy a festmény elkészülhessen, a Színes Város Csoport kereste meg a potenciális támogatókat, majd a BVA volt az, aki boldogan és örömmel társult melléjük és finanszírozta a projektet. Kiemelt partnerük ismét a PPG, Trilak pedig most is kedvezményes festék árakkal járult hozzá a festési munkálatokhoz.

Színes Város
Színes Város

A közel 420 m2-es falfelületet 3 ember festette meg alpin technikával, mivel másképp nem volt megközelíthető a felület. A teljes alkotás kb. két hét alatt készült el, ami idő alatt 180 liter festék fogyott el.

Az alkotás elkészülte után nagyon sokan írtak a Színes Város Csoportnak, hogy mennyire szeretik, számos médium hírt adott róla, és különösen ezekben a válságos időkben vidám színeivel, pozitív üzenetével jókedvre és mosolyra fakasztja az arra sétálókat.

Az alkotás célja leginkább az volt, hogy megmutassa Budapest egységét és erős közösségét.

Fork x Skanska – „A víz útja”

Fork x Skanska – „A víz útja”

Egyedülálló együttműködésbe vágott bele a Skanska Magyarország a graffiti művész Fork Imrével aki eredeti és inspiráló alkotást álmodott meg a H2Offices első épületének kertjében.

A Szegedi szecesszió múzsája

A Szegedi szecesszió múzsája

A Színes Város Csoport és az RTL együttműködésében három látványos tűzfal készült idén: Budapest és Pécs után Szegeden készült el a legfrissebb alkotás az RTL jóvoltából. A tűzfalfestésre több látványterv is készült, amelyek közül a szegedi lakosok közönségszavazás útján egy szecessziós stílusú festményt, Váczy Enikő tervét választották.

Share This