Urban Művészet2020.09.29. – Közösség

Kortárs kiállításoknak ad helyet a Nagyházi Galéria és Aukciósház új tere, a Nagyházi Contemporary, amely első nyílvános eseményén street art művészek munkáit mutatja be a nagyközönségnek.

A Nagyházi Contemporary első kiállítása a “When life gives you lemons” – az elmúlt év eddigi viszontagságairól, a globális és lokális problémákról, a világjárvány és a hétköznapok kapcsolatáról szól. A közreműködött művészek, Bakos Zsuzsi (iamsuzie), Fork Imre (Fork), Riez József (HOEK), Viszokai Krisztián (Mr. Zero).

“Elsősorban a fiatal progresszív képzőművészeket képviseljük. A művészkör folyamatosan fejlődik, olyan művészekkel szeretnénk dolgozni, akiknek a tehetségében hiszünk és akikkel hosszú távon tudunk együttműködni. A galéria kifejezetten az innovatív attitűdöt tartja szem előtt, ezért nem szeretnénk koncepcionális határok közé szorítani a művészeinket. Nyitni szeretnénk a társművészetek felé is, szeretnénk minél több művészeti ágazatnak teret adni. Támogatni szeretnénk olyan ügyeket, amelyeket fontosnak érzünk és releváns a hazai viszonylatokban. A tárlatvezetések, beszélgetések, nemzetközi művészeti vásárok mellett szeretnénk saját művésztelepet is elindítani a jövő nyáron” – nyilatkozta Danka Zsófia a galéria vezetője.

Nagyházi Contemporary
Bakos Zsuzsi End of an Era című festményén a járványt és a black lifes matter mozgalomat megtestesítő karaktereket festett, kiegészítve néhány utalással a klíma katasztrófára és egyéb nemzetközi eseményre.
Fork Imre egy nagyon összetett képet készített, sokrétűen fogalmazza meg, hogy mit jelentett számára az elmúlt időszak. Fork inkább a hazai közéleti és politikai eseményekre hegyezte ki a mondanivalóját, festményének is erre utaló címet választott: Nemzeti Fotóbolt
Hoek Lakásszínház című képéhez a festékszóró helyett klasszikusabb festészeti eszközt választott. Munkáján az itthoni eseményekre fókuszál kitekintéssel a nemzetközi eseményekre, amelyet a természet éltető pulzáló tisztasága tör meg. 
Mr. Zero a koronavírus sújtotta jelen groteszk karakterét alkotta meg, amelyben az egész világ karanténba kerül. A kompozíció klasszikus graffiti elemekkel és feliratokkal válik teljessé, munkájának Together alone címet adta. 

Szeretnénk gyűjtőinket közelebb hozni a kortárs művészethez és létrehozni egy izgalmas és újító közeget, ezáltal felélénkítve a Falk Miksa utca művészeti perspektíváját.

Nagyházi Contemporary

Tetszik?

Tarts velünk!

Hírlevél

Iratkozz fel online magazinunkra, hogy elsőként értesülj legfrissebb híreinkről!

Magazin

További cikkek Magyarország első számú utcai művészeteket bemutató magazinjától.

Támogatás

Ha úgy gondolod, hogy fontos és értékes amit csinálunk, akkor támogass minket!

1 thought on “Nagyházi Contemporary – When life gives you lemons című kiállítása

Comments are closed.