Nagyházi Contemporary – When life gives you lemons című kiállítása

2020. szept. 29. | Események

Kortárs kiállításoknak ad helyet a Nagyházi Galéria és Aukciósház új tere, a Nagyházi Contemporary, amely első nyílvános eseményén street art művészek munkáit mutatja be a nagyközönségnek.

A Nagyházi Contemporary első kiállítása a “When life gives you lemons” – az elmúlt év eddigi viszontagságairól, a globális és lokális problémákról, a világjárvány és a hétköznapok kapcsolatáról szól. A közreműködött művészek, Bakos Zsuzsi (iamsuzie), Fork Imre (Fork), Riez József (HOEK), Viszokai Krisztián (Mr. Zero).

“Elsősorban a fiatal progresszív képzőművészeket képviseljük. A művészkör folyamatosan fejlődik, olyan művészekkel szeretnénk dolgozni, akiknek a tehetségében hiszünk és akikkel hosszú távon tudunk együttműködni. A galéria kifejezetten az innovatív attitűdöt tartja szem előtt, ezért nem szeretnénk koncepcionális határok közé szorítani a művészeinket. Nyitni szeretnénk a társművészetek felé is, szeretnénk minél több művészeti ágazatnak teret adni. Támogatni szeretnénk olyan ügyeket, amelyeket fontosnak érzünk és releváns a hazai viszonylatokban. A tárlatvezetések, beszélgetések, nemzetközi művészeti vásárok mellett szeretnénk saját művésztelepet is elindítani a jövő nyáron„

– nyilatkozta Danka Zsófia a galéria vezetője.

 

Nagyházi Contemporary
Bakos Zsuzsi
Bakos Zsuzsi End of an Era című festményén a járványt és a black lifes matter mozgalomat megtestesítő karaktereket festett, kiegészítve néhány utalással a klíma katasztrófára és egyéb nemzetközi eseményre.
Nagyházi Contemporary
Fork Imre
Fork Imre egy nagyon összetett képet készített, sokrétűen fogalmazza meg, hogy mit jelentett számára az elmúlt időszak. Fork inkább a hazai közéleti és politikai eseményekre hegyezte ki a mondanivalóját, festményének is erre utaló címet választott: Nemzeti Fotóbolt.
Nagyházi Contemporary
Hoek
Hoek Lakásszínház című képéhez a festékszóró helyett klasszikusabb festészeti eszközt választott. Munkáján az itthoni eseményekre fókuszál kitekintéssel a nemzetközi eseményekre, amelyet a természet éltető pulzáló tisztasága tör meg. 
Nagyházi Contemporary
Mr. Zero
Mr. Zero a koronavírus sújtotta jelen groteszk karakterét alkotta meg, amelyben az egész világ karanténba kerül. A kompozíció klasszikus graffiti elemekkel és feliratokkal válik teljessé, munkájának Together alone címet adta.

Szeretnénk gyűjtőinket közelebb hozni a kortárs művészethez és létrehozni egy izgalmas és újító közeget, ezáltal felélénkítve a Falk Miksa utca művészeti perspektíváját.

Molotow Combat

Molotow Combat

Igazán ütősre sikeredett a Budapesti Molotow Shop 4 éves évfordulójának az alkalmából megrendezett graffiti jam, amin szerettek volna kedveskedni az embereknek és összehozni a graffitis világot.

BORN IN SZFVÁR – Nagy Bogi

BORN IN SZFVÁR – Nagy Bogi

Nagy Bogi kiállítása a “BORN IN SZFVÁR” a hovatartozás érzelmességére épít, és a művészi alkotás ösztönösségére hívja fel a figyelmünket egyfajta sajátos kortárs módon, melyben többek között Bory Jenő kultuszára támaszkodva a Bory-várat is ideologizálja.

Riez ’HOEK’ József – MEMENTO VITAE

Riez ’HOEK’ József – MEMENTO VITAE

Ezen a tárlaton olyan introspektív, a legkülönfélébb részletekben gazdag műalkotások láthatóak, amiken az alkotó voltaképpen számot vet életének eddigi állomásaival: mindezt párhuzamosan egy megfontoltabb, harmonikus jövőkép előrevetítésével.

Share This