#KeepTheNightAlive: Limitált kiadású Jägermeisterek

2021. jan. 27. | Közösség

#KeepTheNightAlive

Nagyszerű kezdeményezéssel segíti a Jägermeister  7 hazai  kortárs underground művész közreműködésével, a pandémia miatti korlátozások alatt bezárt pubok, szórakozóhelyek, pincérek, pultosok, és bártenderek munkáját. A limitált kiadású Jägermeisterek bevételéből 20 millió forintos alapot hoztak létre, amiből az éjszakai életben dolgozókat támogatják.

“A Jägermeister világa szorosan kapcsolódik az éjszakai élethez. Amikor kiderült, hogy újra bezárnak a pubok és szórakozóhelyek, a márka azonnal elkezdett azon gondolkodni, hogyan tudna segíteni a számára nagyon fontos pultos- és bártender közösségen. Ezért indítottuk el a »Keep the Night Alive« elnevezésű kezdeményezést„

– mondta Becs József, a Jägermeister márkamenedzsere.

 

A Jägermeister csak különleges esetekben cseréli le a címkéjét. Nagyon fontos számukra, hogy a fogyasztóiknak is valami különlegest nyújtsanak, így jött az a gondolat, hogy underground művészek által tervezett címkék kerüljenek a limitált kiadású palackokra. A grafikák tervezésénél az alkotók szinte teljes szabadságot kaptak. Az együttműködésnek az eredménye lett végül az a 7 féle különleges, dombornyomott üvegű #KeepTheNightAlive Jägermeister-kollekció, amely még tavaly év végén, december 18-án debütált a boltok polcain. Online pedig itt lehet megvásárolni.

A művészek munkái:

Az éjszaka hiánya.. Legfőképp azért nehéz, mert a művészetem egyik fő fázisa éjjel történik. Éjjel ragasztom ki a babákat a városban. Az éjszaka nem csak a bulik, hanem a lehetőségek hiányáról is szól. Nincs spontaneitás, se együttlét. Kicsit mindenki átértékeli a kapcsolatait és, hogy mennyi mindent nem szabad most csinálni.

#KeepTheNightAlive Miss KK

Számára az éjszakák általában a munkát jelentik. Akkor a legtermékenyebb, de ha tavaly előre tudta volna, hogy idén majdnem az egész évet otthon fogja tölteni és nem hogy koncertekre, de szórakozóhelyekre sem járhat majd el, minden hétvégén elnézett volna valahova.

#KeepTheNightAlive Labrosse Dániel

Az éjszaka számomra pont olyan sokféle mint az emberek akikkel találkoztam életem során, mint az emberek akik körül vesznek a mindennapokban. Mint az élet maga. Van este amelyik csendes, titokzatos, aminek hatására az életed bizonyos történéseit átértékeled, és vannak éjszakák amikor elveszünk a saját és mások gondolataiban, életében. Nekem az éjszaka ennek a két szélsőségnek az ötvözetet jelenti. Habar fiatalabb koromban jóval többet vettem részt az éjszakai életben ma is fontos szerepet tolt be az életemben, csak már más formában. Számomra az éjszaka, az éjszakai élet rengeteg inspirációt jelent. Megihlet egy nyüzsgő és hangos baráti társaság, és megihletnek a csendben borozó emberek is a bálna teraszán. Számomra az éjszaka már nem olyan vad, de a hiányát én is érzem, mint megannyi másik ember most az országban, a világban. Remélem, hamarosan újra nagyobb hangot adhatunk az örömteli pillanatoknak, születésnapoknak, egyetemi felvételiknek vagy csak általánosságban a mindennapoknak.”

#KeepTheNightAlive Bianicon

Az éjszakai élet nekem sokszor a legfőbb módját jelenti a szocializálódásnak, mert alapvetően egyedül dolgozom otthon. Általában ha végzem a munkával nap végén / éjszaka szervezek magamnak egy-két találkozót, jókat beszélgetünk, sörözünk. Ilyenkor meg tudom élni azt, amit napközben nem, kapcsolódni. Ez nekem a legjobban működő rendszer, mert munkában nyugalomra van szükségem, hogy koncentrálni tudjak és a legjobbat kihozni magamból, de kell a balance. Kicsit nehéz, hogy most nem tudok töltekezni, random összefutni egy italra, beülni, beszélgetni. Emiatt az arányok eltolódtak és sokkal nagyobb szerepet kap a munka és a befelé fordulás, de ezt biztosan lehet majd kamatoztatni a jövőben.

#KeepTheNightAlive Pápay Fanni

Az elmúlt huszonegynéhány évem azzal telt el graffiti festőként, hogy a mi szűk és zárt kulturális közösségünkben megannyi pályatársammal együtt a hírnevet, a “FAME”-et hajszoltam. Az ehhez szükséges érdemi munka pedig természetesen leginkább éjszaka folyt. Sokszor jártam tilosban, de amikor nem, akkor is védelmet találtam a sötétségben. Otthon voltam a budapesti éjszaka ragyogó neonjai közt, majd megismertem a vidéki pusztaságok sötétjét is, messzeségben pislákoló fényeivel, mindeközben pedig az idegen országok éjszakáit is megízlelhettem. A sötétség a barátom lett. Elrejtett, menedéket nyújtott, terepet adott az izgalomnak, hozzásegített ahhoz, akivé, amivé akartunk lenni s bizony, később sokan azzá is váltunk. Örökre megtanultam a sötétben mozogni, megszerettem minden titokzatosságával, félelmével, csábításával és bájával. Az idők és a személyiségek azonban változnak és ez így van jól. Ma már nem járkálok az éjszakában, de azért még mindig odakacsintok az alkonyatnak, mert tudom hogy aki váltja őt, az nekem régi jóbarátom.

Számára a budapesti éjszaka az új emberi kapcsolatokról és szoros barátságokról szól. Fontos az a sok inspiráció és nyitottság, amit az éjszakai élet hordoz magával. Ez a fajta tapasztalat és érzés, ami meghatározza szabadságát és kreativitását és ennek hiányából jött létre az az alkotás, amit láthatunk tőle.

Évekig jártam éjjel alkotni, ez idővel teljesen belém ivódott mint aktív időszak a nap végén. Munka után is este foglalkoztam saját projektjeimmel, amikor a párom elaludt vagy épp felkelt a város és elindultam bulizni. Az éjszaka sötét csendje és neonfényes lármája mindig is hatással volt rám és inspirálta művészetemet.”

Fork Imre

Az egyedi tervezésű Jägermeisterekből összesen 10.000 db készül, és minden eladott üveg után 2.000 Ft-ot fordít a márka az éjszakai élet megsegítésére. A fogyasztók nevezései közül kerülnek ki azok a vendéglátóhelyek, amelynek dolgozói támogatást kapnak.

Aki szeretne bekapcsolódni, annak nem kell mást tennie, mint megjelölni azt a vendéglátóhelyet, amit szeretne a támogatásra nevezni. A jelöléshez posztolni kell Instagramon egy emléket a kedvenc helyéről #keep….alive címkével, a pontozott helyre pedig a szórakozóhely nevének kell kerülnie (pl. #keepKEDVENCBÁRalive). Emellett meg kell jelölni a posztban a várost, hogy hol található az adott vendéglátóegység, illetve a @jagermeisterhungary Instagram oldalát. Az emlék lehet egy kép, videó vagy akár egy szöveges poszt, de a limitált szériás palackok fotójával is lehet nevezni. Az éjszakában dolgozók is ugyanígy nevezhetik saját, nehéz helyzetbe került munkaközösségüket. 

Összesen 20 millió forintnyi támogatást oszt szét a márka. Eredményhirdetés: 2021. február eleje.

Jägermeister Urban Gallery

A művészek által tervezett Jägermeisterek nemcsak az online térben és a boltok polcain jelennek meg, hanem néhány, a márkához köthető bár kirakatában is megtekinthetők lesznek. A kirakatokban egyesével lesznek kihelyezve a limitált széria darabjai, mindegyik az alkotója által tervezett installációban elhelyezve.

A kampányról a www.keepthenightalive.hu weboldalon és a kapcsolódó social media felületeken lehet tájékozódni. A kampány végén az eredeti, dedikált üvegeket egy online árverésen értékesítik, ezt a bevételt is az éjszakai életben dolgozók támogatására fordítják. 

Muralinas: A szél istenének az epizódja

Muralinas: A szél istenének az epizódja

A Muralinas nevű alkotócsoportot 2022-ben hozta létre Koleszár Stella, vizuális művész, üvegművész és Komesz Borbála képzőművész. Azon munkálkodnak, hogy minél több színes falfelület legyen ne csak Budapesten, hanem több kisvárosban is.

A természet a legnagyobb kincsünk, amit minden áron óvni kellene

A természet a legnagyobb kincsünk, amit minden áron óvni kellene

A természet végtelen szépsége és gazdagsága mindenki számára ismerős, mégis gyakran megfeledkezünk arról, hogy ez a kincs nem végtelen. Az emberi tevékenységek következményei, mint az iparosodás, a mezőgazdasági intenzifikáció és az urbanizáció, súlyos károkat okoznak a környezetben. Most van itt az ideje, hogy komolyan vegyük a felelősségünket és cselekedjünk a természet megóvása érdekében.