Molotow Combat

2023. szept. 5. | Események

Igazán ütősre sikeredett a Budapesti Molotow Shop 4 éves évfordulójának az alkalmából megrendezett graffiti jam, amin szerettek volna kedveskedni az embereknek és összehozni a graffitis világot.

Igazából a jamnek az ötlete onnan jött, hogy mivel idén volt 4 éves a shop ezért szerettek volna kedveskedni az embereknek, egy kicsit összehozni a graffitis „világot“. Így jött szóba a jam. Az út az időpont kiválasztásához egy kicsit döcögős volt. Egyszer el is halasztották, de így utólag nagyon is jó döntésnek bizonyult, hogy augusztus 19.-e lett a nyerő dátum.

A jamre létrehoztak egy instagramos versenyt is, aminek a nyertesei meghívást nyertek az eseményre. Rengeteg szuper kép érkezett, amiből nehéz is volt választaniuk. Így aztán összesen 15 ember ment el meghívottként/nyertesként. Az volt a céljuk, hogy ezeknek az embereknek a munkái egy egységet alkossanak, hogy olyanok legyenek, mint egy csapat. Innét jött a Molotow Combat koncepció. 😀 A „hideg” és „meleg” oldal összecsapása, aminek közepén a Molotow logó szerepelt.

A meghívott vendégeknek biztosították a festéshez a fekete alap felületet a Filatorigáton. Mivel tényleg szuper csapat jött létre, így még akinek volt ideje az a jam előtti estén szabadidejében ment alapozni. Ezen kívül minden támogatottnak biztosítottak 9db Flame Orange 400 ml kannát, amit a koncepció alapján választottak ki. S még köszönetképpen pizza is várta a támogatottakat a jam ideje alatt.

Molotow Combat
Molotow Combat
Molotow Combat
Molotow Combat

A jam ideje alatt a szponzoráltokon kívül is érkeztek résztvevők festeni. A helyszínen Flame Orange kannákat volt lehetőség megvásárolni, plusz próba kannák és filcek is voltak a helyszínen, hogy aki akarja ki tudja próbálni a termékeiket. Ez szerintük a fiatalabb korosztályú közönségüknek kedvezett. A jó hangulatról Dj Oldschool Peppino gondoskodott, aki a jam ideje alatt biztosította a hangulatot kitűnő zenéivel.

A nap végére, tényleg mindenki elégedett volt. A jam résztvevői és a szervezők közötti beszélgetés után egyértelműen kiderült, hogy kevés ilyen graffiti esemény van. Így mindenki örült, hogy ez a jam megrendezésre került. A jam előtti héten több emailt, üzenetet is kaptak a szervezők, hogy örülnek ennek az eseménynek és, hogy szeretnének menni festeni. Így tényleg ellehetet mondani, hogy aki akart menni festeni az tudott is festeni, mindenkinek volt helye. A szervezőket sokan kérdezték, hogy lesz-e még jam, mikor várható a következő…

A válasz: IGEN, mindenképp. Idén az üzletükben terveznek workshopokat, amiknek a tervezése már folyik, de viszont jövőre tavasszal mindenképp szeretnének újabb jamet szervezni, sőt mivel a Molotow shop 5 éves lesz jövőre nyáron, így akkor is várható majd ehhez hasonló rendezvény.

A résztvevő művészek: ANX, Awor, Coke, Eztne, Ogre, Little Mejo, Mone, Ábra, Racrone, Rawman, Save, Suber, Junk, Time, Zest.

Molotow Combat
Molotow Combat
Molotow Combat

A Molotow csapata szeretné megköszönni a résztvevőknek, hogy eljöttek és festettek. Mindenkinek, aki akármilyen formában hozzájárult, hogy ez az esemény ilyen sikeres legyen. Ahogy említették, tervben is vannak már más események, de ahhoz ti is fogtok kelleni!

Miss KK – MODERN RENAISSANCE

Miss KK – MODERN RENAISSANCE

Miss KK kedvenc reneszánsz festményeit dolgozta fel és párosította a gyerekkorában szereplő karakterekkel. A kiállítás témája „Boticelli – Vénusz születése” című festménye köré épült. Ez volt az első festmény, amin a meztelenség nem bűnként szerepel.

Fork Imre – NEO_GEN3.SYS

Fork Imre – NEO_GEN3.SYS

Az ország legnagyobb vetített graffitijét láthatták Pécs belvárosában a 8. Zsolnay Fényfesztivál idei témájaként. Fork ötletével egy modern teremtés történet megalkotása volt a célja, ahol van egy központi alak akit egyszerre tekinthetünk valós vagy megálmodott személynek is.

UTCÁRA FEL! – urban art fesztivál Pécsen

UTCÁRA FEL! – urban art fesztivál Pécsen

Urban art fesztivál várja a városi művészet kedvelőit Pécsett május 24-től szeptember 22-ig. Neves hazai és külföldi street art művészek mutatkoznak be a Street Up nemzetközi kiállításon a Zsolnay Kulturális Negyedben. Art of skate címmel gördeszka kiállítás látható a belvárosi Pécsi Galériában, emellett hip-hop és gördeszkás bemutatók, szakmai workshopok, előadások, tárlatvezetések színesítik a fesztivál szeptemberig tartó programját.