Molotow Combat

2023. szept. 5. | Események

Igazán ütősre sikeredett a Budapesti Molotow Shop 4 éves évfordulójának az alkalmából megrendezett graffiti jam, amin szerettek volna kedveskedni az embereknek és összehozni a graffitis világot.

Igazából a jamnek az ötlete onnan jött, hogy mivel idén volt 4 éves a shop ezért szerettek volna kedveskedni az embereknek, egy kicsit összehozni a graffitis „világot“. Így jött szóba a jam. Az út az időpont kiválasztásához egy kicsit döcögős volt. Egyszer el is halasztották, de így utólag nagyon is jó döntésnek bizonyult, hogy augusztus 19.-e lett a nyerő dátum.

A jamre létrehoztak egy instagramos versenyt is, aminek a nyertesei meghívást nyertek az eseményre. Rengeteg szuper kép érkezett, amiből nehéz is volt választaniuk. Így aztán összesen 15 ember ment el meghívottként/nyertesként. Az volt a céljuk, hogy ezeknek az embereknek a munkái egy egységet alkossanak, hogy olyanok legyenek, mint egy csapat. Innét jött a Molotow Combat koncepció. 😀 A „hideg” és „meleg” oldal összecsapása, aminek közepén a Molotow logó szerepelt.

A meghívott vendégeknek biztosították a festéshez a fekete alap felületet a Filatorigáton. Mivel tényleg szuper csapat jött létre, így még akinek volt ideje az a jam előtti estén szabadidejében ment alapozni. Ezen kívül minden támogatottnak biztosítottak 9db Flame Orange 400 ml kannát, amit a koncepció alapján választottak ki. S még köszönetképpen pizza is várta a támogatottakat a jam ideje alatt.

Molotow Combat
Molotow Combat
Molotow Combat
Molotow Combat

A jam ideje alatt a szponzoráltokon kívül is érkeztek résztvevők festeni. A helyszínen Flame Orange kannákat volt lehetőség megvásárolni, plusz próba kannák és filcek is voltak a helyszínen, hogy aki akarja ki tudja próbálni a termékeiket. Ez szerintük a fiatalabb korosztályú közönségüknek kedvezett. A jó hangulatról Dj Oldschool Peppino gondoskodott, aki a jam ideje alatt biztosította a hangulatot kitűnő zenéivel.

A nap végére, tényleg mindenki elégedett volt. A jam résztvevői és a szervezők közötti beszélgetés után egyértelműen kiderült, hogy kevés ilyen graffiti esemény van. Így mindenki örült, hogy ez a jam megrendezésre került. A jam előtti héten több emailt, üzenetet is kaptak a szervezők, hogy örülnek ennek az eseménynek és, hogy szeretnének menni festeni. Így tényleg ellehetet mondani, hogy aki akart menni festeni az tudott is festeni, mindenkinek volt helye. A szervezőket sokan kérdezték, hogy lesz-e még jam, mikor várható a következő…

A válasz: IGEN, mindenképp. Idén az üzletükben terveznek workshopokat, amiknek a tervezése már folyik, de viszont jövőre tavasszal mindenképp szeretnének újabb jamet szervezni, sőt mivel a Molotow shop 5 éves lesz jövőre nyáron, így akkor is várható majd ehhez hasonló rendezvény.

A résztvevő művészek: ANX, Awor, Coke, Eztne, Ogre, Little Mejo, Mone, Ábra, Racrone, Rawman, Save, Suber, Junk, Time, Zest.

Molotow Combat
Molotow Combat
Molotow Combat

A Molotow csapata szeretné megköszönni a résztvevőknek, hogy eljöttek és festettek. Mindenkinek, aki akármilyen formában hozzájárult, hogy ez az esemény ilyen sikeres legyen. Ahogy említették, tervben is vannak már más események, de ahhoz ti is fogtok kelleni!

0036 Mark – Időutazás az önfeledt gyermeki énünkhöz

0036 Mark – Időutazás az önfeledt gyermeki énünkhöz

0036 Marknak nem csak a képessége van meg, hogy időgépet kreáljon, hanem hogy azzal valóban vissza is repítsen minket a gyermekkorunkba, vagy kinek-kinek tetszése szerint valamely életszakaszába. Munkáit aprólékos részletekkel, titkos utalásokkal tölti meg, így folyamatosan miénk a keresgélés, ráeszmélés és felfedezés öröme.

BORN IN SZFVÁR – Nagy Bogi

BORN IN SZFVÁR – Nagy Bogi

Nagy Bogi kiállítása a “BORN IN SZFVÁR” a hovatartozás érzelmességére épít, és a művészi alkotás ösztönösségére hívja fel a figyelmünket egyfajta sajátos kortárs módon, melyben többek között Bory Jenő kultuszára támaszkodva a Bory-várat is ideologizálja.

Riez ’HOEK’ József – MEMENTO VITAE

Riez ’HOEK’ József – MEMENTO VITAE

Ezen a tárlaton olyan introspektív, a legkülönfélébb részletekben gazdag műalkotások láthatóak, amiken az alkotó voltaképpen számot vet életének eddigi állomásaival: mindezt párhuzamosan egy megfontoltabb, harmonikus jövőkép előrevetítésével.