BORN IN SZFVÁR – Nagy Bogi

2023. jún. 17. | Események

Nagy Bogi kiállítása a “BORN IN SZFVÁR” a hovatartozás érzelmességére épít, és a művészi alkotás ösztönösségére hívja fel a figyelmünket egyfajta sajátos kortárs módon, melyben többek között Bory Jenő kultuszára támaszkodva a Bory-várat is ideologizálja.

Székesfehérvár kulturális életében különleges szerepük van a Bory-várban évről évre megrendezésre kerülő összművészeti programoknak. Idén két, eddig is több területen együttműködő szervezet fogott össze az eseménysorozat folytatása érdekében, így jött létre a MÉHKASAULA és a Moiré Egyesületek közös szervezésében megvalósuló juniális terve. A program Nagy Bogi képzőművész-designer helyszín-specifikus kiállításának és installációinak bemutatása köré épül, az egyesületek tagjainak hangzó és vizuális művészeti programjai kíséretével.

Nagy Bogi

Nagy Bogi soha nem hátrált meg az erős érzelmeket kiváltó művek alkotásától. A művész élénk színekkel és önironikus szövegekkel proaktívan teremti meg saját világát. POP-ART kifejezésmódja egyéni élettapasztalatainak témáiból merít vizuális identitást. Kiállítása a “BORN IN SZFVÁR” a hovatartozás érzelmességére épít, és a művészi alkotás ösztönösségére hívja fel a figyelmünket egyfajta sajátos kortárs módon, melyben többek között Bory Jenő kultuszára támaszkodva a Bory-várat is ideologizálja.

Nagy Bogi
Nagy Bogi

A székesfehérvári származású művész Németországban a Faber-Castell Akadémián szerzett diplomát képzőművész és grafikus szakon. Képeit kiállították többek között már Spanyolországban, Dél-Koreában és Kínában is. Nagy Bogi jelenleg Nürnbergben él és dolgozik, ahol az óváros szívében, egy több mint 500 éves, impozáns fagerendás épültben találta meg az ideális alkotóműhelyét, ahol műtermet és egyben galériát is működtet.

Nagy Bogi

Nagy Bogi a közeljövőben is izgalmas és inspiráló projektbe kezd, amely során több hónapot tölt Tibetben és Nepálban. Ezen idő alatt egyedülálló művészfilmet készít, amely bemutatásra kerül hazai kulturális intézményben is. Ezzel a filmmel többek között szeretné megörökíteni a távoli tájakat, a helyi kultúrát és az embereket a saját művészeti látásmódján keresztül.

A célja, hogy a filmmel egyedülálló élményt nyújtson a nézőknek, és bepillantást engedjen a tibeti és nepáli kultúra gazdagságába és szépségébe. 

Az utazásom során megismert emberek történetei és a környezet csodás látványai inspirálják alkotásomat, és remélem, hogy ez a film hozzájárul a kulturális párbeszéd és megértés erősítéséhez. Bogi

Emellett az utazás mellet számos kiállításon fog részt venni az év végén, köztük az Október 27-29 között megrendezésre kerülő ARTMUC művészvásáron Münchenben. 

UTCÁRA FEL! – urban art fesztivál Pécsen

UTCÁRA FEL! – urban art fesztivál Pécsen

Urban art fesztivál várja a városi művészet kedvelőit Pécsett május 24-től szeptember 22-ig. Neves hazai és külföldi street art művészek mutatkoznak be a Street Up nemzetközi kiállításon a Zsolnay Kulturális Negyedben. Art of skate címmel gördeszka kiállítás látható a belvárosi Pécsi Galériában, emellett hip-hop és gördeszkás bemutatók, szakmai workshopok, előadások, tárlatvezetések színesítik a fesztivál szeptemberig tartó programját.

0036 Mark – Időutazás az önfeledt gyermeki énünkhöz

0036 Mark – Időutazás az önfeledt gyermeki énünkhöz

0036 Marknak nem csak a képessége van meg, hogy időgépet kreáljon, hanem hogy azzal valóban vissza is repítsen minket a gyermekkorunkba, vagy kinek-kinek tetszése szerint valamely életszakaszába. Munkáit aprólékos részletekkel, titkos utalásokkal tölti meg, így folyamatosan miénk a keresgélés, ráeszmélés és felfedezés öröme.

Molotow Combat

Molotow Combat

Igazán ütősre sikeredett a Budapesti Molotow Shop 4 éves évfordulójának az alkalmából megrendezett graffiti jam, amin szerettek volna kedveskedni az embereknek és összehozni a graffitis világot.