Rólunk

Újgenerációs szórakoztatási felület

Cél

Az Urban Művészet célja, hogy bemutassa és dokumentálja a hazai Graffiti és Street Art szubkultúra égisze alatt alkotó és tevékenykedő emberek munkásságát, továbbá hírt adjon az ezzel kapcsolatos eseményekről mindazoknak, akiket érdekelnek korunk egyik legizgalmasabb művészeti stílusai.

Lehetőség

Úgy gondoljuk, hogy ezek az újgenerációs kifejezési formák új lehetőségeket kínálnak a kulturális és üzleti életben, ezenfelül szélesítik a perspektívánkat azáltal, hogy mi magunk is műveljük vagy csak szemléljük azt.

Változás

Hiszünk abban, hogy közösségünk erejével pozitív változásokat érhetünk el a társadalmunkban.

Csapat

Gyuris Csaba

Főszerkesztő/Szerző

Üdvözöllek!

Gyuris Csaba vagyok, az Urban Művészet megalapítója. Napjainkban ezek az újgenerációs művészeti stílusok a korszellemet legjobban kifejező irányzatává váltak, melyek lehetőséget adnak arra, hogy egy magasabb tudatszinten szórakoztassanak, valamint a kreativitás erejével bemutassák a valóságot és annak mélyebb részleteit. Úgy gondolom, hogy közösségünk kollektív szellemiségét, aminek ereje és hangja van, méltó módon kell prezentálni a nagyközönség számára.

Sulina Regina

Szerző

Halihó!

Sulina Regina vagyok, több mint 12 éve az utcai művészetek nagy rajongója. Eddig csak a saját magam szórakoztatására gyűjtögettem a graffitivel kapcsolatos képeket, cikkeket. Úgy éreztem eljött az idő, hogy kilépjek a komfortzónámból. Ezt azért teszem, hogy bemutassam azokat az érdekes és olykor vakmerő embereket, akik a magyar graffitis szubkultúra csapatát erősítik. Cikkeimben elsősorban szeretném kiemelni a legendás magyar writereket, bemutatásra kerülnek majd feltörekvő magyar rajzosok is. Valamint helyzetjelentéseket adok a hazai graffiti jamekről és rendezvényekről.

Francia Dóra

Szerző

Szia!

Francia Dóra vagyok, 24 éves, szakmája iránt elhivatott geográfus, ugyanakkor szeretek új kihívásokkal megbirkózni, ezért is gondoltam kipróbálni magam most az írás területén. Itt viszont nem csak az írás vonz, hanem maga a téma is, az utcai művészettel való kapcsolatom 2 évre nyúlik vissza, amikor a kutatási témám központi elemévé vált. Terület- és településfejlesztőként az a véleményem, hogy az utcai művészettel a városi környezetet színesebbé és barátságosabbá varázsolhatjuk, valamint közelebb vihetjük a művészetet az emberekhez.

Hejhó!

Fanni vagyok és fontosnak tartom, hogy minél több emberhez eljusson ezeknek a zseniális művészeknek a híre, munkássága. A graffiti/ street art lényege számomra abban rejlik, hogy nem birtokolhatjuk – a falakat bármikor átfesthetik, a matricákat letéphetik – , így azt a pillanatot kell értékelnünk, amikor megcsodálhatjuk a műveket.