Rough Coloring Crew

2021. jún. 1. | Interjúk

Volt szerencsém részt venni május elején egy mini graffiti jam-en, ahol az RCG crew jó pár tagja vonult ki a filatorigáti legálfalhoz. Egy nagyon összhangban lévő csapatról van szó, árad belőlük a jókedv és közvetlenség. Nagyon sokszínű a csapat, mindenki más és más stílusban alkot, mégis mikor összejönnek egy közös festésre a végeredmény egy egységes, igényes alkotás lesz.

Mikor és hogyan alakult meg a crew?

2018-ban született meg az ötlet egy baráti festés után. Igazából a legtöbben már régóta ismertük egymást. Voltak előtte is közös festéseink a srácokkal és mivel nagyon jól tudtunk együtt dolgozni így megszületett az ötlet, hogy alapítsunk egy rajz klubbot. Az volt az elképzelés, hogy közösen fejlődünk és kicsit visszahozzuk azokat az időket amikor még számított a rajzok minősége.

A rajz klubból végül online meetingek lettek, így beszéljük át a következő festéshez a koncepciót. Képtelenség hetente egyszer elmenni rajzolni egy helyre a srácokkal, mert közben mindenki éli a magánéletét. De a crew elég erős és az eredmény az lett, amit vártunk tőle. A közös fejlődés és a csapat munka motivál mindannyiunkat a crewból. Mindenki hozza a kis egyéni ötleteit, gondolatát és ebből születnek meg a jó és igényes munkák. És muszáj megemlítenem, hogy az alkotás vágya és szeretete is nagy szerepet játszik a csapat életében.

Hogyan jött a név?

Teyl mesélte el, hogyan is találta ki az RCG crew nevét.
Valami olyasmi gondolat volt a fejemben, hogy a csapat névnek tükröznie kell azt, hogy mivel is foglalkozunk. Mivel rajz klubbnak indult, de mindenképp kapcsolódik graffitihez ezért a Coloring. Valahogy adta magát. De kellett rakni elé valamit, ami tényleg a munkáinkra utal. Láttam egy pólót amire az volt írva Rough Wild. Nem volt kérdés, hogy mit teszek be a Coloring elé. Igen és nem kifejezetten a három betű rövidítésre fókuszáltam, hanem hogy egybe legyen jelentése.

Hányan tagból állt a kezdő csapat? Hogy néz ki a mostani felállás?

Az elején úgy nézett ki, hogy Teyl, Astek, Peru, Intex és Zeus. Majd 2019-ben sorban csatlakoztak a többiek Asta, Sliek, Ogre, Nemk, Saint, Mejo és Cint.
A megalakulás után arra gondoltunk, hogy akad több olyan ember is, akinek azonos az ízlésvilága a rajzokkal kapcsolatosan és ha összeállunk akkor együtt még jobbak lehetünk. 

Hogy néz ki egy közös festés?

Nehéz ennyi emberrel úgy összeegyeztetni az időpontokat a festéshez, ami mindig mindenkinek jó. De nyilván elfogadjuk, ha valaki épp nem tud eljönni. Aki nem jön el egy adott időpontra az majd eljön máskor. Nincs belőle harag vagy konfliktus. Van egy közös kis chat csoportunk, ide szoktuk bedobni az ötleteiket random. Általában megpróbáljuk mindenki ötletét megvalósítani. Valahogy mindig sikerül mindenkinek eleget tenni. Teljes mértékben demokrácia van. Kitűzünk egy időpontot a festésre majd megbeszéljük hozzá koncepciót meg a színeket. Az a koncepció győz amire mindenki rábólint, hogy ez legyen.

RCG crew

Hogy szoktátok kiválasztani a helyszínt? Elég sokan vagytok a csapatban, nem volt soha konfliktus a ’’civilekkel”, hogy ennyien kivonultok fújni?

Vannak fix helyek is de vannak olyan helyek is, amit most kaptunk meg legálisan. Vagy próbálunk elkérni és meg folyamatban van. Egyre több civil áll hozzá pozitívan. De még azért akadnak, akik nagyon negatívan állnak hozzá. Még soha nem volt konfliktus abból, hogy sokan festünk egyszerre. Amikor ilyen sokan kint vagyunk a falnál, szerintem árad belőlünk a közvetlenség és a pozitív energia, plusz jókedv.

HELLO
my name is

RCG Crew

AAFK interjú

AAFK interjú

Anny és Felipe egy művész páros, akik erős háttérrel rendelkeznek grafika és illusztráció terén. Amikor eldöntötték, hogy beveszik az utcákat és elkezdenek festeni, akkor egy csodálatos közösséget találtak és ezáltal egy új utat a művészet, illetve kultúra megéléséhez távol az irodai léttől és a számítógépektől.

Rawman interjú

Rawman interjú

Bízok abban, hogy az alkotást tekintve, benne tudok lenni egy olyan folyamatban, ami idővel változni és fejlődni fog. Az pedig átható és inspiráló amikor egy stílus mögött ott van egy ember személyisége, energiája és üzenete.

Cüvé interjú

Cüvé interjú

Cüvé élvezi a festést mint graffiti művész, ezzel is erősítve a női részvételt a szubkultúrában.