Az Urban Művészet Magazin azzal a céllal jött létre, hogy dokumentálja és bemutassa a Graffiti és Street Art szubkultúra égisze alatt alkotó és tevékenykedő emberek munkásságát, valamint hírt adjon az ezzel kapcsolatos megmozdulásokról és eseményekről mindazoknak, akiket érdekel korunk egyik legizgalmasabb művészeti stílusa.

Úgy gondoljuk, hogy ez az újgenerációs kifejezési forma új lehetőségeket kínál a kulturális életben, valamint szélesíti a perspektívánkat azáltal, hogy mi magunk is műveljük vagy csak szemléljük azt.

Hiszünk abban, hogy közösségünk erejével pozitív változásokat érhetünk el a társadalmunkban.

Gyuris Csaba
Gyuris CsabaFőszerkesztő

Gyuris Csaba vagyok, az Urban Művészet Magazin megalapítója. Egy ideje már nyomon követem a hazai graffiti és utcaművészek munkásságát. Ez idő alatt szép számban gyűltek össze különböző fényképek utcai alkotásokról. Ebből kiindulva jött az ötlet, hogy ezeket az alkotásokat és annak történeteit egy magazin formájában bemutassam az embereknek. Úgy gondolom, hogy ez az újgenerációs művészeti stílus rengeteg lehetőséget rejt magában és gazdagíthatja a kultúránkat.

Sulina Regina
Sulina ReginaÚjságíró

Sulina Regina vagyok, több mint 12 éve az utcai művészetek nagy rajongója. Eddig csak a saját magam szórakoztatására gyűjtögettem a graffitivel kapcsolatos képeket, cikkeket. Úgy éreztem eljött az idő, hogy kilépjek a komfortzónámból. Ezt azért teszem, hogy bemutassam azokat az érdekes és olykor vakmerő embereket, akik a magyar graffitis szubkultúra csapatát erősítik. Cikkeimben elsősorban szeretném kiemelni a legendás magyar writereket, bemutatásra kerülnek majd feltörekvő magyar rajzosok is. Valamint helyzetjelentéseket adok a hazai graffiti jamekről és rendezvényekről. 

Francia Dóra
Francia DóraÚjságíró

Francia Dóra vagyok, 24 éves, szakmája iránt elhivatott geográfus, ugyanakkor szeretek új kihívásokkal megbirkózni, ezért is gondoltam kipróbálni magam most az írás területén. Itt viszont nem csak az írás vonz, hanem maga a téma is, az utcai művészettel való kapcsolatom 2 évre nyúlik vissza, amikor a kutatási témám központi elemévé vált. Terület- és településfejlesztőként az a véleményem, hogy az utcai művészettel a városi környezetet színesebbé és barátságosabbá varázsolhatjuk, valamint közelebb vihetjük a művészetet az emberekhez.