Macskafogó festmény Józsefváros egyik tűzfalán

Urban Művészet | 2020.08.11. | 1 perc olvasási idő

Megelevenedett az 1987-es év legnépszerűbb Magyar filmje a Macskafogó, egy több emeletes ház oldalán. A mai napig az egyik legjobban szeretett és legtöbbet idézett Magyar rajzfilmek egyike.

A kezdeményezés 4 évvel ezelőtt indult útjára a Színes Város Csoport művészei jóvoltából, és Józsefváros Önkormányzata támogatásával. A koncepció az volt, hogy ismert Magyar mesék kerüljenek újra bemutatásra. A művészek eddig a Szaffi, a Vuk és a Vízipók-csodapók karaktereivel színesítették a kerületi tűzfalakat.

A Macskafogó festmény tervét a népszerű rajzfilm Szórádi Csaba által tervezett 1986-os moziplakátja inspirálta, valamint Ternovszky Béla és alkotótársa engedélyével készült. A grafikai munkát Forgács Simon (Macskafogo.hu) 0036mark utcaművész és Illés Hajnalka készítették.

Macskafogó festmény látványterv

A teljes festményt 6 művész festette Orosz Richárd képzőművész vezetésével. Mindennel együtt 2 hónap alatt készült el, ami idő alatt közel 400 liter festék fogyott el.

Milyen visszajelzéseket kaptatok a munkátok után?

“Nagyon szeretik, sokan kötődnek hozzá, hiszen rengeteg embernek a gyerekkoruk ikonikus rajzfilmjének szereplőit ábrázoltuk.” – Színes Város Csoport

Ha szeretnéd személyesen is megtekinteni a Macskafogó murált, akkor Budapesten a 8. kerületben a Szigony u. 8. szám alatt megteheted.

Macskafogó festmény

Érdekesnek találtad?

Következő

Interjú Upik graffiti művésszel

Előző

Óriás mókus graffiti a természetvédelem jegyében