Júniusban érkezik Magyarország első Zine és Slam Poetry fesztiválja

Júniusban érkezik Magyarország első Zine és Slam Poetry fesztiválja

2022. jún. 3. | Programajánló

Júniusban kerül megszervezésre Magyarország első olyan egynapos fesztiválja, ahol találkozik a slam poetry és a zine műfaja a zenével. A programon hangsúlyos szerepet kap az innovatív, a művészetben új irányokat mutató szereplők és gondolatok megjelenítése. A rendezvény elsődleges célkitűzése, hogy a művészet új hullámait, irányzatait közel vigye a fiatal generációhoz (16-35 év közötti korosztály), és alkotásra inspirálja őket. A BOKODIL a személyes jelenléten túl az online platformokon is aktív jelenlétet mutat a hónapban. A BOKODIL podcast vendége júniusban Sebesvári Soma lesz. A podcast epizód fókuszában a zine műfaj, a rizográfia és egy magánkiadó, a BP Zines működése áll majd. Az ingyenesen elérhető premier közvetítésére június 8-án (18 órától) kerül sor a YouTube felületén. 

Program

BOKODIL Zinefeszt

2022. június 18. 14.00–20.00

1075 Budapest, Kazinczy utca 14. (A Szimpla Kert I. emeletén, a fedett Szimpla Szalonban.)

A slam poetry-t, a zine kultúrát és az alternatív zenét fogja össze a fesztivál, amely elősorban művészetpártoló, támogató szerepet tölt be, azzal, hogy zenészeknek, grafikusoknak, slammereknek, magánkönyvkiadóknak, alkotóknak biztosít bemutatkozási lehetőséget. A komplex művészeti esemény központi elemét jelentik a kiállítók, zinesterek által értékesített kiadványok, zine-ek és egyéb művészeti produktumok, illetve a slammerek által nyújtott produkció. A fesztivál Szimpla támogatásával valósul meg. A programot a SZPUTNYIK SHOP szponzorálja.

A bemutatóra és vásárra, illetve a slam versenyre a BOKODIL előzetes pályázatokat is kiírt, ezzel lehetővé téve, hogy a szervező által felkért fellépőkön, kiállítókon túl a kezdő, fiatal művészek is bemutatkozási lehetőséget nyerjenek a rendezvényen saját pályázati anyaguk, jelentkezésük beküldésével. A pályázatokra június 10-ig lehet jelentkezni.

bokodil zinefeszt

A fesztivál programkínálata:

14:0020:00: Bemutató és vásár. A kortárs irodalom, a magyar zine és grafika kultúra meghatározó és friss szereplői munkáikat, kiadványaikat, printjeiket kiállítás és vásár jelleggel mutatják be a rendezvényen. A fesztivál keretei között a résztvevőknek lehetőségük van a limitált számú, egyedi alkotások megvárárlására is, ráadásul közvetlenül az alkotóktól.

15:0017:00 (a vásárral párhuzamosan): Slam poetry (Open MIC + verseny meghívott slammerekkel és amatőr fellépőkkel).

18:0020:00 (a vásárral párhuzamosan): Folyamatos zenei program

Kiállítók, alkotók, zinesterek: BOKODIL / Halszájoptika Képirodalmi Hálózat / Háttérzaj / Zabella Zine

Slammerek: Marton Máté / Nemes Márk / Ragályi Ákos / Sárközi Richárd (2019-es országos slam bajnok)

DJ: Veres Attila aka Audiolife

A fesztiválra a belépés 1.500 – 2.000 Ft-os adományjegy ellenében lehetséges.

További információk és előregisztráció: https://bokodil.com/bokodil-zinefeszt/

PODCAST

Mi az a zine? / Interjú Sebesvári Somával (a BP Zines kiadó tulajdonosával)

2022. június 08. 18.00–19.00

bokodil zinefeszt

A BOKODIL podcast júniusi epizódjában zine műfaj kerül a középpontba. Az adásban a hallgatók megismerkedhetnek a zine műfajjal, illetve a rizográf nyomdatechnológiai eljárással. A beszélgetés lerántja a leplet a magánkiadók működéséről és a hazánkban egyedülálló Ukmukfukk Zinefeszt kulisszatitkairól is.

Vendég: Sebesvári Soma (grafikus, a BP Zines atyja, az Ukmukfukk Zinefeszt szervezője)

Műsorvezető: Heilman Petra a BOKODIL kulturális vezetője

A podcast premier vetítése június 8-án, 18 órától követhető ingyenesen a BOKODIL YouTube csatornáján. Az adás később is bármikor visszanézhető a Spotify, Google és Apple Podcast felületein.

További érdekességek

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

Hírek és Újdonságok

Csatlakozz hírlevelünkhöz

Share This