Urban Művészet
Urban Művészet2021.06.19. – Események
1 perc olvasási idő

A 2020-as év mindenki számára különleges volt. Fat Heat számára azért, mert az elmaradt utazások miatt lehetősége nyílt arra, hogy műtermi körülmények között hozzon létre képeket. Ez a fajta metodika teljesen más kihívásokkal állította szembe, mint a tűzfalfestős utak. Lehetőséget adott neki a szabadulásra és terápiaként szolgált a monotonitásban. A festményei egy része a nagyvárosokban megélt pandémia-magány és a social media virtuális tömegére reagál. Ezekben a munkákban elmosódik a határ a valóság, a digitális tér és a fantázia szabad asszociációi között. Az egyik kisebb sorozat képzeletbeli háziállatok megelevenítésével tette elviselhetőbbé a lezárásokat, míg a másik absztrakt módon mutatja meg a múlt évben átélt mentális hullámvasút kimerevedett pillanatait. 

Fat Heat több mint 20 éve kezdett el graffitivel folgalkozni. Korai klasszikus betűit hamar felváltották a 3 dimenziós betűi, majd ez után keltette fel érdeklődését a figurális ábrázolás. Ma már inkább muralistaként tevékenykedik, az utcai falak és vonatokat lecserélte a több száz négyzetméteres tűzfalakra. Munkái fellelhetők Los Angelestől, Miami-n át egészen a kínai Ningbo városáig. A mostani kiállítása (Gratitude of Solitode) a lezárások alatt készült, mely lehetőséget adott Heat számára, hogy utazások és nagy falak festése helyett, visszahúzódva a műterem magányába temesse magát. 

Fat Heat

A kiállításnak az Unmute Gallery adott otthont mely 2021. május 28-án nyitotta meg kapuit, Árvay Márton vezetésével. A galéria kizárólag olyan művészekkel foglalkozik, akik pályájukat az utcán, közterületeken kezdték az éj leple alatt, de mára műtermi munkáik is fontossá váltak. A galériában magyar és külföldi művészek is egyaránt teret kapnak. Minden kiállítás tematikusan a galériába tervezve készül, így a művészeik teljes mértékben ki tudják használni a tér adottságait.

Árvay Márton szerint, idáig nem volt olyan galéria Magyarországon, amely kizárólag a graffitire és street art-ra összpontosított volna. Ezt a hiányt szeretnék betölteni és magyar művészeket elérhetővé tenni magyar és külföldi gyűjtők számára. Korábban is szerveztek kiállításokat az általa üzemeltettett Allcaps shop-ban, de mára olyan művészekkel dolgoznak együtt, akiknek a bemutatására a pop-up jellegű Allcaps-ben már nem tudták méltó módon reprezentálni. 

A kiállítás június 25-ig tekinthető meg.

Unmute Gallery grand opening // Fat Heat – Gratitude of Solitude solo exhibition

Fat Heat

Tetszik?

Tarts velünk!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, HOGY ELSŐKÉNT ÉRTESÜLJ LEGFRISSEBB HÍREINKRŐL!

Ha szeretnél te is hírt kapni Magyarország első számú utcai művészeteket bemutató magazinjától és értékesnek találod azt amit csinálunk, akkor támogass minket.
Támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük