Fat Heat – Gratitude of Solitude kiállítás megnyitó / Unmute Gallery

Urban Művészet | 2021.06.19. | 1 perc olvasási idő

A 2020-as év mindenki számára különleges volt. Fat Heat számára azért, mert az elmaradt utazások miatt lehetősége nyílt arra, hogy műtermi körülmények között hozzon létre képeket. Ez a fajta metodika teljesen más kihívásokkal állította szembe, mint a tűzfalfestős utak. Lehetőséget adott neki a szabadulásra és terápiaként szolgált a monotonitásban. A festményei egy része a nagyvárosokban megélt pandémia-magány és a social media virtuális tömegére reagál. Ezekben a munkákban elmosódik a határ a valóság, a digitális tér és a fantázia szabad asszociációi között. Az egyik kisebb sorozat képzeletbeli háziállatok megelevenítésével tette elviselhetőbbé a lezárásokat, míg a másik absztrakt módon mutatja meg a múlt évben átélt mentális hullámvasút kimerevedett pillanatait. 

Fat Heat több mint 20 éve kezdett el graffitivel folgalkozni. Korai klasszikus betűit hamar felváltották a 3 dimenziós betűi, majd ez után keltette fel érdeklődését a figurális ábrázolás. Ma már inkább muralistaként tevékenykedik, az utcai falak és vonatokat lecserélte a több száz négyzetméteres tűzfalakra. Munkái fellelhetők Los Angelestől, Miami-n át egészen a kínai Ningbo városáig. A mostani kiállítása (Gratitude of Solitode) a lezárások alatt készült, mely lehetőséget adott Heat számára, hogy utazások és nagy falak festése helyett, visszahúzódva a műterem magányába temesse magát. 

Fat Heat

A kiállításnak az Unmute Gallery adott otthont mely 2021. május 28-án nyitotta meg kapuit, Árvay Márton vezetésével. A galéria kizárólag olyan művészekkel foglalkozik, akik pályájukat az utcán, közterületeken kezdték az éj leple alatt, de mára műtermi munkáik is fontossá váltak. A galériában magyar és külföldi művészek is egyaránt teret kapnak. Minden kiállítás tematikusan a galériába tervezve készül, így a művészeik teljes mértékben ki tudják használni a tér adottságait.

Árvay Márton szerint, idáig nem volt olyan galéria Magyarországon, amely kizárólag a graffitire és street art-ra összpontosított volna. Ezt a hiányt szeretnék betölteni és magyar művészeket elérhetővé tenni magyar és külföldi gyűjtők számára. Korábban is szerveztek kiállításokat az általa üzemeltettett Allcaps shop-ban, de mára olyan művészekkel dolgoznak együtt, akiknek a bemutatására a pop-up jellegű Allcaps-ben már nem tudták méltó módon reprezentálni. 

A kiállítás június 25-ig tekinthető meg.

Unmute Gallery grand opening // Fat Heat – Gratitude of Solitude solo exhibition

Fat Heat

Érdekesnek találtad?

Következő

Shit Shot interjú

Előző

Rough Coloring Crew